- Reklama -

Draft pro ASG: Johansen jedničkou, Ovečkin bez auta a Kessel znovu výměněný za Seguina

- Reklama -

Phil Kessel byl zase jednou vyměněn za Tylera Seguina, útočník Columbusu Ryan Johansen se stal jedničkou draftu a Alexander Ovečkin se nedočkal nového auta. Během divokého a komického výběru, který měl určit sestavy pro dnešní All-star utkání, proběhlo vše zcela jinak, než se očekávala.
„Hvězdou“ večera se stal kapitán Washingtonu Alex Ovečkin, jenž žádal osazenstvo obou týmů, aby mohl být vybrán až jako poslední. Proč? Za tu strašlivou potupu, kterou musel prožít posledně zvolený hráč večera, dostal jako kompenzaci za psychickou újmu na zdraví nový vůz.
V jednu chvíli si Ovečkina vzal stranou zámořský reportér a ruský bohatýr podával rozhovor skrytý za kouskem papíru na, kterém bylo výstižně napsáno. „Chci být poslední. Potřebuju nové auto.“ Jeho vychytralý plán však zkrachoval, neboť byl nakonec podle zrazen a vybrán jako třetí od konce.

Když pak vstoupil na pódium, Nick Foligno, kapitán jednoho ze dvou hvězdných mužstev, jen suše prohlásil. „Hej Ovie, prostě si to auto kup!“ Naopak Filip Forsberg a Ryan Nugent-Hopkins, kteří zůstali jako úplně poslední, dostali klíčky od nového vozu.
„Chtěl nové auto, ale připadalo nám, že vždycky dostane to, co chce. Myslím, že kapitáni měli jiné plány,“ komentoval s úsměvem Ovečkinovu etýdu útočník Rick Nash, jeden z asistentů druhého kapitána pro All-Star utkání Jonathana Toewse.
„Nevím co se děje v Rusku, ale akcie Hondy jsou teď podezřele vysoko. Kdo ví, co za tím stojí. Ale cítím se hrozně. Musím si s ním promluvit. Je úplně zničený z toho, že to auto nedostal,“ řekl Foligno.
https://www.youtube.com/watch?v=mVXRijSDlwI
Společně s Toewsem pak oprášili jednu událost z minulosti, když se dohodli na výměně Phila Kessela za Tylera Seguina. K té došlo v roce 2009, i když tehdy se jí druhý jmenovaný neúčastnil, jelikož za Kessela mířil do Bostonu výběr v prvním kole draftu. Ale právě ten posloužil Medvědům k tomu, aby zvolili dvojkou draftu Seguina.
Když se včerejší večerní představení přechylovalo do své druhé poloviny, Toews s Folignem se odešli poradit do ústraní. Pak se vrátili, Foligno přistoupil k mikrofonu a řekl: „Tohle jsem si chtěl vždycky udělat – chci oznámit výměnu!“
„Ok chlapi, tohle už tady bylo. Vyměnili mě za nějakou osobu a myslím, že to dopadlo OK pro obě strany,“ řekl Kessel.

Ale vraťme se ještě trochu nazpět k úvodu celého večera. Jedničkou draftu byl trochu překvapivě zvolen Ryan Johansen, útočník Columbusu Blue Jackets. No ehm..zase tak překvapivé to nebylo, když vezmeme v potaz, že se utkání hvězd odehraje právě v Columbusu a Johansena si vybral Foligno, tedy jeho současný spoluhráč.
Folignovi při jeho výběrech asistovali útočník Patrick Kane (Chicago) a obránce Drew Dougthy (LA Kings). Naopak Toews měl na své straně Ricka Nasha (NY Rangers) a kapitána Anaheimu Ryana Getzlafa.
https://www.youtube.com/watch?v=pLJD34wVaPw
Ve výběru chyběly hvězdy Pittsburghu Penguins Sidney Crosby a Jevgenij Malkin, stejně jako gólman Blue Jackets Sergej Bobrovskij. Toto trio se nezúčastní víkendové slavnosti kvůli zdravotním problémům.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -