- Reklama -

Draisaitl po prvním gólu: na oslavách musím zapracovat

- Reklama -

První střelu mu ještě Anton Chudobin chytil, bekhendovou dorážku už ne. Německý útočník Leon Draisaitl, kterého Edmonton draftoval v červnu ze třetího místa, se v pátečním utkání s Carolinou dočkal premiérového gólu v NHL. A šlo o branku velmi důležitou, v konečném zúčtování znamenala vítězství pro Oilers.
„Byl jsem nadšený, o tomhle sní každý hokejista,“ líčí syn královehradeckého trenéra. „Chudobin mi to napoprvé chytil a já musel dorážet, takže to nebyl nijak hezký gól, spíš takový ušmudlaný, ale beru ho. Je jedno, jaké góly dáváte, hlavně když dostanete puk za čáru.“
„David to dobře zahrál. Mám po svém boku dva nejšikovnější hráče, s jakými jsme kdy nastupoval. Někdy  mám pocit, že v porovnání se mnou jsou až moc šikovní,“ chválí si Draisaitl spolupráci s Davidem Perronem a Teddym Purcellem.
Po vstřelení branky zapumpoval pravou paží a naskočil na Andrewa Ference, kapitána kanadského celku přitom srazil k ledu. „Na oslavách musím ještě zapracovat,“ pousměje se.
Rodák z Kolína nad Rýnem se trefil při svém osmém startu v National Hockey League. Další utkání hraje Edmonton v pondělí, v den Draisaitlových 19. narozenin. Soupeřem budou slavní Montreal Canadiens. Pro německého  mladíka bude mít zápas o to větší význam, že po něm se rozhodne, zda si ho trenéři ponechají v kádru (a vstoupí tím v platnost jeho nováčkovská smlouva) nebo ho vrátí do juniorského celku Prince Albert Raiders ve WHL.
U Draisaitla je na prvním místě zájmu soupeř. „Bude to úžasné. Je to tým z Původní šestky, bude skvělé zahrát si proti nim poprvé. Bude to pro mě výjimečný zápas.“
Otázku jeho setrvání či návratu přetřásá kanadský tisk celý týden a poukazuje při tom na některé z Draisaitlových předchůdců, kterým brzké vhození do bouřlivých vod NHL částečně uškodilo – např. Sama Gagnera či Naila Jakupova. Sám německý forvard dobře ví, že premiérová trefa ve slavné soutěži je jen lehkým pírkem položeným na misku vah.
„Myslím, že tenhle gól na rozhodnutí managementu nic nezmění. Dát branku je dobré a já jsem rád, že jsem mohl pomoci týmu, ale rozhodnutí nezávisí na mně. Jediné, co můžu ovlivnit, je moje poctivá příprava a výkon na ledě, na to se snažím soustředit.“
Edmontonu nicméně Draisaitlova trefa pomohla k třetímu vítězství v řadě, což je po nepříliš vydařeném vstupu do sezóny potěšitelná zpráva pro všechny fanoušky. Na gól mladého kolegy z 53. minuty navázali ještě Ryan Nugent-Hopkins a Matt Hendricks, Olejáři porazili Carolinu 6:3.
„Byl to pro naše mužstvo hodně důležitý gól, protože se nám znovu podařilo jít do vedení. Pro Leona to byl důležitý mezník a nám vlil čerstvou krev do žil,“ tvrdí Taylor Hall.

Příští zápasy v TV: San Jose – Buffalo, so 25. října, 22:05, Nova Sport/Voyo. St. Louis – Chicago, so/ne 25. října, 2:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -