- Reklama -

Drama pod Kapitolem! Toronto se nevzdává a zatápí favoritovi

- Reklama -

Série Toronto vs. Washington zdánlivě připomíná střet Davida s Goliášem. Na jedné straně jasný outsider plný talentovaných, ale boji dosud nevyztužených mladíků, proti nimž stojí vítěz Prezidentovy trofeje pro nejlepší mužstvo základní části a největší favorit na zisk Stanley Cupu.
Po dvou zápasech v americké metropoli je jasné, že tato série prvního kola play-off bude pro favorizované Capitals pořádně tvrdý oříškem k rozlousknutí. Javorové listy dokázaly ukořistit druhé utkání ve svůj prospěch. O jejich triumfu rozhodl v 92. minutě druhým zásahem večera nováček Kasperi Kapanen.
„Jeden z jejich obránců (John Carlson) ztratil hokejku, a tak jsem si zakřičel o puk. V cestě nic nestálo a Boyle mi poslal skvělou přihrávku, takže jsem zavěsil do prázdné sítě,“ popsal rozhodující akci zápasu Kapanen.
Dvacetiletý zelenáč přitom vstřelil svůj premiérový gól v NHL teprve minulý týden. Po něm se nechal slyšet, že by mohl uběhnout maraton.
„Mám spoustu energie. Vstřelil jsem dva důležité góly. Hráli jsme velmi dobře. Zasloužili jsme si vyhrát a s výsledkem jsem velmi spokojený.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Podle mě jsme každému dokázali, že proti nim můžeme hrát. Jsme outsideři, ale myslím si, že v určitých aspektech se můžeme zlepšit a budeme stejně dobří jako oni,“ tvrdí sebevědomě Kapanen.
„Výhra přináší skvělý pocit. Jsme šťastní, jak jsme hráli v prvním mači, ale prohra v prodloužení byla těžká. Dneska jsme stáli na opačné straně barikády. Je to skvělý pocit vracet se domů za vyrovnaného stavu. Bez ohledu na to, jak dlouho jsme hráli, budeme v pohodě. Jsme mladí a máme toho spoustu natrénováno. Víme, jak se máme na další duel připravit a uděláme všechno pro to, abychom se na něj nachystali,“ prohlásil obránce Maple Leafs Morgan Rielly.
Toronto ze sobotního zápasu nejvíce mrzí ztráta beka Romana Poláka, který se zranil v souboji s Brooksem Orpikem a vyřazovací boje tím pro něj skončily (více ZDE).

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -