- Reklama -

Drama v Anaheimu rozhodl ve třetím prodloužení Marcus Krüger

- Reklama -

Až 117. minuta přinesla rozhodující akci druhého finále Západní konference. Na jejím konci se radovali hokejisté Chicaga, kteří porazili Anaheim 3:2. Rozhodující branku vstřelil ve třetím nastavení švédský centr Marcus Krüger. Blackhawks tak vyrovnali sérii s Ducks na 1:1 na zápasy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Vstup do utkání se povedl lépe hostům z Větrného města. Blackhawks hrozili hlavně v přesilových hrách. Na začátku třetí minuty zužitkoval jejich první početní převahu Andrew Shaw, když zády k brance šikovně tečoval střelu Duncana Keitha od modré čáry. Puk si našel cestu mezi betony domácího gólmana Frederika Andersena.
V čase 5:15 se nechal vyloučit Clayton Stoner, jehož prohřešek proti pravidlům potrestal po čtyřiašedesáti sekundách Marian Hossa. Bryanem Bickellem tečovanou ránu Brada Richardse z hranice pravého kruhu Andersen pouze ztlumil a dorážející Hossa se potom dotkl puku těsně před tím, než si ho zadák Ducks Simon Despres nešťastně srazil do vlastní branky.
Kačeři se vrátili do zápasu těsně před polovinou úvodní třetiny. Nulu na kotě Coreyho Crawforda umazal Andrew Cogliano. Po střele Natea Thomspona z pravé strany se puk odrazil od Cogliana do brusle chicagského obránce Bryana Bickella a od ní doklouzal za brankovou čáru. Kontaktní gól Ducks musel posvětit videorozhodčí.
Vyrovnání se domácí dočkali dvě a půl minuty před koncem druhého dějství. Kačeři uzamkli soupeře v obranném pásmu a před Crawfordem clonící kanonýr Corey Perry zvedl fanoušky ve vyprodané hale Honda Center (17 234 diváků) ze sedadel, když šikovně ze vzduchu sklepl do brány střílené nahození Ryana Getzlafa z vrcholu pravého kruhu.
„Nastřelili jsme několik tyček, několikrát jsme trefili i horní konstrukci branky. Je těžké strávit takovou porážku, ale musíme se sebrat, hodit to za hlavu a připravit se na příští zápas,“ řekl Perry.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Více gólů již diváci v základní hrací době neviděli. Rozhodující trefu si totiž schoval Marcus Krüger až do závěru třetího prodloužení. Nejdelší zápas v klubové historii Chicaga trval přesně 116 minut 12 sekund, když na modré napřáhl obránce Brent Seabrook. Prudce vystřelený kotouč trefil před brankou číhajícího Krügera, který ho následně dopravil za záda bezmocného gólmana Frederika Andersena.
„Měl jsem štěstí,“ řekl Krüger. „Byl to skvělý pocit, vidět, jak puk prošel do branky,“ dodal.
Ke kuriózní situaci došla v 9. minutě druhého nastavení před brankovištěm kalifornského celku. Po střele Patricka Kanea z ostrého úhlu vyletěl puk do vzduchu a pohotový Andrew Shaw ho hlavou nasměroval mezi tři tyče. Shaw sice okamžitě rozjel slavit vítěznou branku Hawks, ale rozhodčí zcela pochopitelně nemohli jeho „hlavičkové extempore“ uznat.
„Doufám, že tak dlouhý zápas už nebudeme hrát,“ uvedl Shaw. „Myslím, že nám to pomůže. Tenhle zápas nám ukázal, co se stane, když bojujeme až do konce. Najdeme si cestu k vítězství.“
Andrew Shaw si zahrál na fotbalistu

Foto: Icon Sportswire
Sestřih z utkání:

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -