- Reklama -

Drama v Columbusu: Dva góly po dvou vteřinách, hattrick, a kapitán v nemocnici

- Reklama -

Rekord v rychlosti vstřelených branek, hattrick Zacha Parise, a Mikko Koivu v nemocnici. V úterním zápase mezi Columbusem a Minnesotou na ledě Nationwide Arena, který hosté ze St. Paul vyhráli 4:2, se toho dělo opravdu hodně.
Vstřelit dvě branky v rozmezí dvou vteřin se podařilo v NHL naposledy před téměř devětadvaceti lety. Hokejisté Minnesoty dokázali dvakrát skórovat během tří vteřin 21. ledna 2004 proti Chicagu Blackhawks (Jim Dowd, Richard Park – prázdná branka).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Zápas nezačal pro Wild zrovna šťastně. Už v první třetině totiž musel z utkání odstoupit jejich kapitán Mikko Koivu po nebezpečně vypadajícím pádu na mantinel, k němuž došlo po srážce s obráncem Davidem Savardem.
Koivu ztratil rovnováhu v souboji o puk a dopadl zády na zadní mantinel. Okamžitě jej z preventivních důvodů převezli do místní nemocnice a později byl propuštěn a po zápase se vrátil s týmem do Minnesoty.


Trenér Mike Yeo tak musel už na začátku zápasu zamíchat s útoky, protože mu najednou chyběl centr první elitní řady. „Každý hrál s každým a na střídačce byl trochu zmatek,“ přiznal po zápase kouč.
Na místo Koiva tak vedle Pariseho a Thomase Vaneka zařadil jiného Fina Mikaela Granlunda. A vyplatilo se. Granlund se na konci první třetiny proháčkoval středem obranou, poslal puk doprava Parisemu a ten otevřel skóre.
Ve 24. minutě Cam Atkinson vyrovnal a několika skvělými zákroky se předvedl jeho spoluhráč v brance Anton Forsberg, který nastoupil v této sezóně poprvé. Při zastoupení zraněných Bobrovského a McElhinneyho si vedl skvěle, ale v 33. minutě neměl nárok po další skvělé spolupráci dua Granlund – Parise při hře ve čtyřech. Prvně jmenovaný poslal parádní křížnou přihrávku na Pariseho číhajícího na pravé straně kluziště a Minnesota znovu vedla.
„To byla úžasná přihrávka,“ rozplýval se po zápase Parise, jenž zkompletoval svůj čtvrtý hattrick kariéry necelou minut před koncem zápasu trefou do opuštěné branky.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


„Dnes jsme hráli směrem dopředu náš asi nejlepší zápas včetně toho jak velké množství času jsme strávili v útočné třetině,“ dodal. Ani po jeho střele ale ještě nebylo hokejové drama u konce, protože šestnáct vteřin před koncem snížil na 2:3 Boone Jenner.
Definitivně jasno bylo hned po následujícím vhazování, při kterém domácí Ryan Johansen minul puk a Granlund jej poslal do prázdné branky. Od předchozí branky uběhly pouhé dvě vteřiny, což znamenalo vyrovnání rekordu NHL z 19. prosince 1987, kdy se to samé stalo v zápase St. Louis a Bostonu (forvard Bruins Ken Linseman – 59:50, útočník Blues Doug Gilmour – 59:52).

„Něco takového jsem ještě neviděl,“ uznal po zápase kapitán Columbusu Nick Foligno. Ten po utkání neměl zrovna náladu na vyprávění. „Po celý zápas jsme měli navrch, ale nebyli jsme schopni je udolat. Nepředvedli jsme žádnou skvělou akci nebo vydařený hit, který by nás nastartoval. Oni přitom hrají dost nudný hokej. Jako by vás chtěli uspat a pak najednou udeří tak jako dneska,“ dodal Foligno.
„Myslím, že kluci předvedli dobré nasazení. V zápase šlo jen o to, kdo první využije chyby druhého. Tak jako, když se hrálo ve čtyřech a my inkasovali,“ litoval domácí kouč John Tortorella.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -