- Reklama -

Drouin si vysloužil moji důvěru, říká trenér Blesků Cooper

- Reklama -

Ve středu nasměrovala jeho chyba protivníky z Pittsburghu k vítězství, o dva dny později si to Jonathan Drouin u fanoušků i trenérů Tampy „vyžehlil“. K páteční výhře 4:3 přispěl jednou brankou, čímž svoji bilanci v letošním play off upravil na jedenáct bodů.
„Hokej je týmový sport a my hodláme vítězit jako tým. Lidé dělají chyby neustále, ale Jonathan se projevuje mnohem víc v pozitivním smyslu než v negativním. Neposadím jeho nebo kohokoliv jiného jen kvůli jedné nebo dvěma chybám v zápase,“ říká hlavní trenér Lightning Jon Cooper. „Jonathan je mentálně silný. Ukazuje to celý rok a nyní i v play off.“
O Drouinově počínání během základní části už jsme psali několikrát. Dnes už je zase plnohodnotným členem týmu. Hodně prostoru dostává při přesilovkách, vedle Tylera Johnsona s Ondřejem Palátem uplatňuje i své defenzivní schopnosti.
„Neproplujete play off s tím, že jste odehráli spoustu zápasů a všechny byly skvělé. Jonathan je pořád ještě mladý kluk a vy musíte svým hráčům věřit. On si důvěru zaslouží,“ zopakuje Cooper.
„Nechci tady ukazovat na jeden specifický důvod, proč jsme ve finále konference a stav je 2-2, ale Jonathan Drouin na tom má velkou zásluhu,“ dodává kouč Tampy Bay.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -