- Reklama -

Drsný verdikt. Mladý talent Caroliny bojuje s rakovinou

- Reklama -

Stelio Mattheos, jehož draftovali Hurricanes ve třetím kole draftu 2017, vynechá vinou závažného onemocnění tréninkový kemp. 20letý útočník se potýká s následky rakoviny varlat.
O situaci informoval klub na svých stránkách.



Mattheos byl s diagnózou seznámen na konci června jen dva dny poté, co pomohl Charlotte Checkers k zisku Calder Cupu. Krátce nato podstoupil operaci, během níž mu bylo odstraněno jedno varle. Léčba pokračovala intenzivní chemoterapií.
Jeho zapojení do sezóny 2019/20 přesto není vyloučené.
„Rád bych poděkoval všem, kteří mi po diagnóze vyjádřili podporu a popřáli štěstí,“ uvedl Mattheos ve svém prohlášení. „Stáli kolem mě úžasní přátelé, rodina, parťáci, trenéři a celé hokejové organizace zahrnující Hurricanes, Checkers a Brandon Wheat Kings.“
„Jsem nesmírně vděčný mému lékaři Dr. Sabeeru Rehsiaovi a veškerému personálu z Grace Hospital, stejně tak jako Dr. Piotru Czaykowskému z Onkologického centra v Manitobě a sestřičkám z oddělení chemoterapie,“ shrnul rodák z Winnipegu své pocity.
Mattheos se po draftu uchýlil do WHL, kde v minulém ročníku naskočil do 65 zápasů se ziskem 96 bodů. Stihl se připojit také k Checkers (AHL), za něž odehrál 11 klání základní části a 14 v play-off.
Fanda NHL

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -