- Reklama -

Druhá sezóna bývá kritická, uvědomuje si Pastrňák. Zahraje si v jedné formaci s Krejčím?

- Reklama -

První kolo draftu, první tréninkový kemp, první zápas v AHL, první utkání a první gól v NHL. To vše už má český útočník David Pastrňák zdárně za sebou. Uplynulo necelých 15 měsíců od doby, co si jej vybrali zástupci Bostonu Bruins v průběhu draftu 2014 a on udělal první krok do zámořského hokejového království. Devatenáctiletý forvard nabral řadu cenných zkušeností a už se pilně připravuje na svoji druhou sezónu v nejslavnější hokejové lize planety.
„Bude to obrovský rozdíl v porovnání s loňským ročníkem. Už se cítím trochu jistější v kabině i na samotném ledě. Předtím jsem tady nikoho neznal, všechno bylo pro mě nové. Teď už tady mám přátele a díky tomu jsem ve větším klidu. Mám z toho opravdu dobrý pocit,“ řekl Pastrňák.
Rodák z Havířova odstartoval loňský ročník v barvách záložního celku Providence, ale kombinace špatných výkonů Bruins, zranění klíčových hráčů a Pastrňákovy výborné formy nakonec vyústila v to, že český útočník byl zařazen na soupisku Medvědů a začal se mu odpočítávat jeho tříletý nováčkovský kontrakt. Mladý útočník stihl odehrát za Boston celkem 46 zápasů, ve kterých posbíral velmi solidních 27 bodů za deset branek a sedmnáct asistencí. To nejsou špatná čísla na někoho, kdo byl minulou sezónu nejmladším hráčem AHL i NHL.
„Nepřemýšlím o tom. Budu se držet svojí hry a uvidím, jak se to bude vyvíjet. Mnohokrát už jsem slyšel o tom, že druhá sezóna je pro řadu hráčů opravdovou zkouškou ohněm. Pevně doufám, že mě to mine,“ řekl mladý forvard v odpovědi na otázku, jestli dokáže zopakovat svůj loňský bodový příspěvek.

Na jeho produktivitu bude mít nemalý vliv strategie trenéra Claudea Juliena, který bude se svými asistenty dávat dohromady útočné formace. Pastrňák se ve své nováčkovské sezóně nejvíce zaskvěl po boku Ryana Spoonera a Milana Lucice, nicméně ten byl v červnu letošního roku vyměněn do LA Kings a tato možnost tak logicky vypadává ze hry.
Sám Pastrňák zatím podobným věcem nevěnuje přílišnou pozornost, ale kdyby si mohl přece jen vybrat, všemi deseti by byl pro spolupráci se svým krajanem Davidem Krejčím. „Pojí nás společné kořeny, na ledě si dokážeme vyhovět. Určitě bych si s ním rád zahrál v jednom útoku.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -