- Reklama -

Dubnyk zůstane Divochem i v příštích šesti letech

- Reklama -

Devan Dubnyk si vysloužil důvěru Wild a v sobotu se s nimi dohodl na podpisu nového šestiletého kontraktu v celkové hodnotě 26 milionů dolarů. Kanadský gólman to potvrdil v rozhovoru pro list Minneapolis Star Tribune.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Největší radost mám z toho, že budu hodně dlouhou dobu součástí opravdu kvalitního týmu,“ uvedl devětadvacetiletý rodák Reginy, který přestoupil do Minnesoty 14. ledna 2015 z Arizony. Po výměně se Dubnyk dostal do skvělé formy a v dresu nového chlebodárce vyhrál 27 z 39 utkání.
„Dostal jsem šanci chytat v mužstvu plném výborných hráčů, což byl pro mě úžasný zážitek. Jsem skutečně nadšený,“ pokračoval Dubnyk, který v zápasech s Divochy dosáhl průměru 1.78 a úspěšnosti 93.6 procenta.
Ročně jeho kontrakt ukrojí z platového stropu Divochů 4,33 miliónu dolarů. V prvních čtyřech letech si vydělá rovných pět mil. dolarů. V ročníku 2019-20 poputuje na jeho bankovní konto 3,5 mil. dolarů a rok později už jen 2,5 mil. USD. V prvních čtyřech letech má Dubnyk ve smlouvě klauzuli o nevyměnitelnosti bez jeho souhlasu.
„Od začátku jednání bylo jasné, že chce zůstat v Minnesotě a my se velmi snažili, abychom tady udrželi. Potřebovali jsme stabilitu na brankářském postu a věříme, že Devan je pro nás tím správným mužem,“ komentoval podpis dlouhodobé smlouvy s Dubnykem generální manažer Wild Chuck Fletcher.

Výborné výkony v barvách mužstva ze St. Paul vynesly Dubnykovi nominaci na Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře sezóny. Nakonec skončil třetí za Careym Pricem (Montreal) a Pekkou Rinnem (Nashville). Z Las Vegas ale neodcestoval s prázdnou, ze slavnostního předávaní trofejí si odnesl Masterton Trophy (oddanost hokeji).
„Devan má 29 let a vstupuje do nejlepší části kariéry. Odchytal několik povedených sezón v Edmontonu a má za sebou vynikající sezónu. Nežádáme po něm, aby v každém ročníku předváděl podobné výkony. Zřejmě to ani není reálné, ale věříme, že může v této soutěži chytat na vysoké úrovni,“ míní Fletcher.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -