- Reklama -

Duchene spekulace o výměně neřeší

- Reklama -

Matt Duchene se už delší dobu řadí ke žhavým kandidátům na výměnu. Zprávy o změně dresu útočníka Colorada neustávají ani během letní přestávky. Kanadský hokejista ale dál zůstává spokojeným členem kádru Avalanche a z četných spekulací o možném trejdu si příliš velkou hlavu nedělá.
„Myslím, že jsem teď docela v pohodě. Vím, že co se má stát, stane se. Nemám nad tím žádnou kontrolu,“ uvedl rodák z Haliburtonu (provincie Ontario) v krátkém rozhovoru pro kanadskou televizní stanici TSN.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Šestadvacetiletý centr má za sebou sezónu, ve které odehrál 77 utkání, nasbíral v nich pouze 41 bodů za 18 branek a 23 přihrávek. Nedařilo se ani Avalnache, kteří se potřetí za sebou neprobojovali do play off.
„Starám se jen o to, abych byl ve vrcholné formě a dostal se tam, kde jsem byl v první polovině minulé sezóny, než se to všechno v Coloradu v podstatě sesypalo,“ sdělil Duchene, jemuž zbývají ze smlouvy dva roky a 12 miliónů dolarů. V červenci 2019 se může stát nechráněným volným hráčem.
Matt Duchene strávil týmu z Denveru všech svých osm sezón v NHL. V roce 2009 z něj Avs udělali trojku draftu. Od té doby si v 572 duelech připsal 418 bodů za 174 branek a 244 přihrávek. V osmi zápasech play off zaznamenal šest přihrávek.
„Je mi fajn. Popravdě už dlouho jsem se necítil tak dobře jako teď,“ řekl Duchene, jenž je zřejmě připravený na všechny varianty možných letních rošád. „Je to tak, jak to je a uvidíme, co bude dál,“ doplnil na závěr.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -