- Reklama -

Ducks jsou doma zatím stoprocentní, Andersen si připsal první čisté konto v play off NHL

- Reklama -

Frederik Andersen poprvé v kariéře vychytal čisté konto v play off National Hockey League, když v druhém utkání semifinále Západní konference dovedl Anaheim k výhře 3:0 nad Calgary. Dánský brankář zneškodnil všech 30 střel Flames a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.
Hosty dlouho držel ve hře skvěle chytající Karri Rämö, který tentokrát dostal přednost před Jonasem Hillerem. Finský gólman zastavil 31 puků a stal se třetí hvězdou večera. Poprvé se Rämö pořádně zapotil v závěru šesté minuty, kdy ho po střele Ryana Keslera zachránila tyčka. O dvě minuty a půl minuty později už byl překonán, po skvělé přihrávce agilního Keslera pálil do odkryté sítě Matt Beleskey.
Domácí soupeře v první třetině jednoznačně přestříleli 20:9, ale další trefu do černého už nepřidali. Jejich snaha končila na výtečném gólmanovi Flames. „Byl to jeden z nejlepších výkonů brankáře, jaký jsem kdy viděl,“ chválil svého brankáře za výkon v první třetině centr Plamenů Joe Colborne.

Na další gól si tak diváci v ochozech Honda Center (17 299 diváků) museli počkat do 52. minuty. Další rychlé přečíslení hostující defenzivy zužitkoval Hampus Lindholm. Jednadvacetiletý švédský obránce překonal Räma prudkým švihem z pravého kruhu, který umístil pod horní tyčku soupeřovy svatyně. Definitivní pojistku přidal gólem do prázdné branky Nate Thompson.
Ducks v letošním play off ještě nezaváhali. Šest výher v úvodu nadstavbové části soutěže zaznamenali naposledy v roce 2003 s brankářem Jeanem-Sebastienem Giguerem. Stejný počet vítězství v řadě, ovšem až v dalším průběhu play off, si pak připsali i o tři roky později. Jejich branku tehdy strážil Ilja Bryzgalov.
„Myslím, že máme opravdu dobrý tým, tvrdě bojujeme jeden za druhého,“ řekl po zápase Andersen. „Těší mě hlavně dvě vítězství, nic jiného mě teď nezajímá. Hrajeme tak, abychom tyto zápasy vyhráli a dnes jsme odvedli dobrou práci. Samozřejmě, že z vedení 2:0 máme radost, ale čekají nás dva zápasy v Calgary a my nemíníme vůbec nic podcenit.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Čeští útočníci Tomáš Fleischmann a Jiří Sekáč sledovali další triumf Anaheimu opět jen z lóže na tribuně vyhrazené pro zdravé náhradníky.
Naopak v sestavě Calgary nechyběl útočník Jiří Hudler. Nejproduktivnější hráč Plamenů v základní části soutěže, který opustil první utkání s Ducks během druhé třetiny s blíže nespecifikovaným zraněním, zvládl 27 střídání. Na ledě strávil 17 minut a 17 sekund, do statistik si připsal jeden hit a jeden záporný bod za přítomnost na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách.
Série bude pokračovat v úterý v calgarské aréně Scotiabank Saddledome. „První dvacet minut jsme hráli, jako bychom se na hřišti potkali poprvé. Soupeř byl všude o krok rychleji,“ přiznal kouč kanadského celku Bob Hartley. „Musíme si sednout a něco s tím udělat,“ dodal.
Flames v žádném případě nehází flintu do žita. „Není konec, dokud není konec,“ prohlásil zadák Calgary T.J. Brodie. „Nic nevzdáváme. Chlapi ví, co je potřeba udělat. Jen to potřebujeme realizovat na ledě.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -