- Reklama -

Dupuis už si v této sezóně nezahraje

- Reklama -

Útočník Pittsburghu Pascal Dupuis si letos už nezahraje. Pětatřicetiletý rodák z Lavalu, který kvůli krevní sraženině od listopadu bere léky na ředění krve, nezasáhne ani do play off. V pondělí o tom informoval generální manažer Penguins Jim Rutherford.
„Na základě lékařské zprávy, kterou mám k dispozici, už nevěřím tomu, že ho ještě letos uvidíme na ledě. Je to pro nás citelná ztráta,“ sdělil Rutherford. „Povolení lékařů k návratu do hry dostane Pascal nejdříve až v červnu,“ doplnil.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Krevní sraženinu na plicích objevili Pascalu Dupuisovi 19. listopadu. Původní prognóza zněla, že kvůli užívání léků na ředění krve nebude moci šest měsíců hrát hokej. Rodák z Lavalu už měl problémy podobného rázu loni v lednu (krevní sraženina v noze).
Dupuis začínal profesionální kariéru v Minnesotě, působil také v týmech New York Rangers a Atlanta Tharshers. Do Pittsburghu přestoupil 26. února 2008. V průběhu necelých osmi sezón se vypracoval v oporu pittsburghské ofenzivy.
„Pascal patří mezi šest nejlepších útočníků našeho týmu a pravidelně nastupuje v jedné z prvních dvou formací,“ uvedl Rutherford na adresu kanadského hokejisty, který letos odehrál jen šestnáct utkání a do statistik si v nich připsal jedenáct bodů (6+5).

Podle některých informací hrozí Dupuisovi dokonce i předčasný konec aktivní kariéry. Generální manažer ale podobné spekulace odmítá a věří, že zkušený křídelník, jenž 7. dubna oslaví šestatřicáté narozeniny, nebude na podzim chybět v přípravném kempu Pens. „Jsem si jistý, že se vrátí do týmu a v příští sezóně bude opět jedním z jeho lídrů,“ řek Rutherford.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -