- Reklama -

Dva bývalé hráče Maple Leafs vyšetřují úředníci

- Reklama -

Fanshop týmuDarcy Tucker a Shayne Corson společně nastupovali několik let za Toronto. Nyní budou opět bojovat společně, tentokrát za očištění svých jmen.
Kanadský daňový úřad totiž oba dva někdejší útočníky Maple Leafs začal vyšetřovat kvůli podezření z daňového úniku. Oba bývalí spoluhráči se měli dopustit podvodu s cizími měnami, díky kterému platili nižší daně.


Na případ upozornil reportér Jesse McLean z deníku Toronto Star. Úřadům se nelíbí platba ve výši 32 tisíc dolarů, kterou 10. prosince 2001 zadal Darcy Tucker ve prospěch účtu ve Velké Británii. Prostřednictvím něho pak společně s Corsonem investovali do pochybného investičního schématu s cizími měnami.
Těmito investicemi však oba hokejisté nezbohatli a ve svých daňových přiznáních vykazovali vysoké ztráty. Podle CRA (Kanadského daňového úřadu) to ale byl jen trik, jak platit menší daně ze svých milionových příjmů z NHL.
„Zmiňované obchody se nikdy neudály. Ve skutečnosti to celé bylo promyšleným způsobem, jak si snížit částku, kterou oba hokejisté platili na daních,“ uvedli právníci úřadu u soudu s Corsonem.
Oba hokejisté jsou zřejmě nejznámějšími ze 150 Kanaďanů, kteří byli za tyto forexové obchody obžalováni. Obvinění Darcyho Tuckera navíc bude zajímat i současné vedení Maple Leafs, protože jejich bývalý hráč pro ně dnes pracuje v pozici ambasadora. Tucker i Corson obvinění z krácení daní odmítají.
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -