- Reklama -

Dva zápasy, dva hattricky. Predátor Forsberg se střelecky rozjel

- Reklama -

Útočník Nashvillu Filip Forsberg nastřílel ve druhém zápase po sobě hattrick a pomohl k vítězství Predátorů 4:2 nad Coloradem. Vstřelit ve dvou zápasech NHL po sobě tři branky se naposledy povedlo před sedmi lety Alexi Burrowsovi (5. a 7. ledna 2010). Ani sám Forsberg si nepamatuje, kdy se mu to povedlo.
„Možná někdy v době, kdy mi bylo tak deset let, těžko říct,“ vykládal dvaadvacetiletý rodák z Östervåla.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Je to mimořádně obdarovaný hráč a pro mne je privilegium s ním každý večer hrát,“ rozplýval se další útočník Nashvillu Ryan Johansen.
„Pořád mne dokáže přivádět k úžasu a myslím, že nejen mne, ale každého, kdo jej sleduje. Je to opravdu elitní hokejista a je obrovskou součástí naší organizace a pomáhá nám k úspěchům,“ doplňuje.
Nashville prohrával na začátku druhé třetiny 1:2, když vzal Forsberg osud zápasu do svých rukou. Nejprve využil chyby Comeaua, který před svou brankou minul puk a švédský křídelník jej bleskově poslal švihem nad rameno coloradského brankáře a vyrovnal.
A za dalších pět minut Forsberg dostal domácí borce do vedení pohotovou střelou z kruhu hned po vhazování. Třetí branku přidal 36 vteřin před koncem, když trefil opuštěnou branku při power play Colorada.

Trenér Nashvillu Peter Laviolette při té příležitosti připomněl, že Forsberg v předchozí sezóně nastřílel dva hattricky během tří utkání.
„Takže to máme dohromady čtyři hattricky v pěti zápasech, to už je zatraceně působivá bilance. Filip je pořádný talent,“ rozplýval se.
Forsberg má nyní na kontě 22 branek a je suverénně nejlepším střelcem Nashvillu. V klubové produktivitě se na rozdíl bodu dotáhl na vedoucího Johansena.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Hostující Jarome Iginla byl u obou branek Colorada, když jednu vstřelil sám a na druhou přihrál. Jenže na body to nestačilo a Colorado prohrálo potřetí za sebou.
„V téhle části sezóny nestačí hrát dobře jen 40 minut zápasu. Sami cítíme, že kdybychom hráli tak, jako v první a poslední třetině, tak bychom po zápase odcházeli alespoň se dvěma body,“ litoval útočník Avalanche Gabriel Landeskog.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -