- Reklama -

Dvacet gólů pro Kubalíka

- Reklama -

Dvacet. Takový počet gólů zpravidla znamená pro útočníka v NHL úspěšnou sezónu, pokud se tedy nejmenujete McDavid nebo Ovečkin. V silných týmech najdete většinou tak 5-7 hráčů, kteří se na tuto metu v sezóně dostanou.



Když nasází dvacet gólů nováček, je to považováno za vynikající výkon. Český útočník ve službách Chicaga Dominik Kubalík si může tuto položku ze seznamu odškrtnout už krátce po polovině sezóny.
Fanshop týmu
Včera prožil další povedený večer, když v duelu proti Torontu (6:2) zaznamenal celkem tři body za dvě trefy a jednu asistenci. Jeho spoluhráč Toews mu zdatně sekundoval (2+2).
Už po jednadvaceti vteřinách asistoval Kubalík u branky Drakea Caggiuly. V polovině zápasu pak sám zvyšoval vedení Blackhawks už na 5:1 a ještě před koncem druhé třetiny uzavřel účet zápasu na konečných 6:2.


Zejména jeho druhý, tak trochu baseballový, zásah, kdy ze vzduchu dokonale trefil Toewsovu přihrávku, stál za to. „Byla to opravdu mizerná přihrávka, ale on si s ní stejně poradil,“ chválil kapitán týmu dvougólového střelce.
A vysekl mu velikou poklonu: „Je to velmi nadaný střelec, to dokazuje od začátku sezóny. Když vás ale povýší do první lajny, očekává se od vás, že budete hrát skvěle na obou koncích kluziště, proti nejlepším hráčům soupeře. A on to zvládá. Může být naprosto elitním hráčem v této lize, ve všech herních aspektech,“ řekl Jonathan Toews.
Kubalík je vůbec prvním nováčkem v historii Chicaga, který během čtyřzápasového období dokázal zaznamenat tři „multigólové“ duely, tedy utkání s minimálně dvěma góly. I díky parádní formě českého nováčka zvítězili Blackhawks počtvrté v řadě.
„Je to neskutečné. Snažím se dělat ty správné věci, chodit do brány a střílet. S Toewsem a Caggiulou hrajeme dobře jako lajna. Všechno to vychází z dobré práce v naší obranné třetině,“ říkal po utkání čtyřiadvacetiletý český reprezentant, který se v posledních sedmi duelech trefil devětkrát.
Momentálně se dělí o osmé místo v NHL v počtu branek při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Pozor, řeč není o nováčcích, ale o všech hráčích ligy! „Je zábava ho sledovat. Dává góly různými způsoby – střelou, odrazem, baseballově, všelijak,“ pochvaluje si formu svého čtyřiadvacetiletého svěřence kouč Jeremy Colliton.
Českým fanouškům nyní nezbývá než si přát, ať to tam Kubalíkovi padá i nadále. Třicetigólová meta se při současné formě nezdá být vůbec nereálná. A to by byl na nováčka už opravdu senzační úspěch.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -