- Reklama -

Dvacet tisíc míst. V Detroitu odhalili detaily nové haly

- Reklama -

V Detroitu zveřejnili minulý týden podrobnosti ohledně výstavby nové hokejové arény za 450 miliónů dolarů. Co všechno bude kolem budovy, jaké aktivity si naopak její majitelé nepřejí v jejích útrobách provozovat.
Již brzy by měla začít Olympia Development of Michigan s výstavbou, která má podle plánu skončit v létě 2017.
„Bude to nejtěsnější a nejintimnější aréna v NHL,“ slíbil v úterý Steve Marquadt, viceprezident Olympia Development. Pro úplnost, Olympia Development je prodloužená ruka majitele Red Wings Mikea Ilitche v oblasti nemovitostí.
Stavební firma zatím dotahuje nejrůznější nutná povolení. Aréna má stát v místě, které má být za 650 miliónů kompletně zrestaurováno. V plánu je přestavba 45 bloků, vše tak, aby došlo ke zkulturnění severní části centra města. Olympia Development se má podle vlastního vyjádření postarat jen o bezprostředně přilehlé budovy v okolí haly, nikoli o všech 45 objektů.
Pokud jde o technické detaily, celý projekt by měl zabírat přibližně 70 tisíc čtverečních metrů. Kapacita haly má být zhruba 20 tisíc fanoušků. V centru arény bude možné pořádat koncerty a další kulturní akce. Kolem haly by mělo být k dispozici 1 200 parkovacích míst.
Celý plán rekultivace 45 bloků zažehl jiskru uznání i kritiky. Podporovatelé hovoří o vizionářském plánu, který pomůže zaplnit mezeru mezi jednotlivými částmi města. Kritici napadají kombinované financování ze soukromých a veřejných zdrojů a celkovou výši nákladů.
„Partnerství veřejných a privátních investorů je jedinou cestou financování tohoto projektu,“ hájil svůj postoj Christopher Ilitch, prezident a výkonný ředitel Ilitch Holdings Inc, který na podporu svého tvrzení vyjmenoval několik projektů, do kterých byly také zapojeny veřejné zdroje.
Například Nationwide Arena v Ohiu, v Columbusu, byla původně plánovaná čistě ze soukromých prostředků. Nakonec se také neobešla bez půjčky z městského rozpočtu, připomněl na svou obhajobu Ilitch.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -