- Reklama -

Dvacítka před dvacítkou. Eichel je nejmladším kanonýrem Buffala

- Reklama -

Když Jack Eichel ve 48. minutě utkání mezi Torontem a Buffalem překonal domácího gólmana Garreta Sparkse, přepsal tím historické knihy Sabres. Jednalo se totiž o jeho dvacátý gól v NHL a druhý muž loňského draftu ho dosáhl ve věku 19 let a 131 dnů. Rychleji během jedné sezóny se to v minulosti žádnému mladšímu hokejistovi Šavlí nepodařilo.
„Byl jsem u mnoha pěkných akcí a byl jsem schopný je zakončit. Tahle meta je oceněním i pro ostatní kluky v kabině. Je skvělé, že jsem dal dvacátou branku zrovna díky klukovi, který mě nechal u sebe bydlet,“ poděkoval Eichel za nahrávku Mattu Moulsonovi.
Předchozí rekordman Pierre Turgeon měl tu „smůlu“, že během své nováčkovské sezóny 1987-88 stihl skórovat pouze čtrnáctkrát. A než se v další sezóně dostal na metu dvaceti branek (stalo se 15. ledna 1989), měl už 140 dnů po svých devatenáctých narozeninách.


Hranice dvaceti branek ale není pro „zelenáče“ z Buffala nikterak nedosažitelnou metou. Jak ukazují statistiky televizní stanice ESPN, Eichel je čtvrtým hráčem, kterému se to v posledních dvou dekádách povedlo. Jeho posledním předchůdcem byl Tyler Ennis v sezóně 2010-11.
Víc než osobní úspěch ale rodáka z North Chelmsfordu těšila skutečnost, že Šavlím se podařilo vymazat dvougólové manko a porazily Toronto 4:3 po samostatných nájezdech.
„Pro nás bylo důležité, že jsme ve třetí třetině ukázali, že se nenecháme zlomit. Každé utkání nemusí být hezké. Naše řada nezačala tak, jak jsme si přestavovali, ale otočili jsme to,“ oddechne si Eichel.
Rozuzlení dramatu bylo opravdu v plné režii elitní řady Buffala. Tři minuty po Eichelovi se trefil Evander Kane, jediným úspěšným střelcem při nájezdech byl Sam Reinhart.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -