- Reklama -

Dvě krásné akce, dva góly. Palát pomohl Tampě skolit Carolinu

- Reklama -

Gól Alexe Killorna dvaačtyřicet vteřin před koncem prodloužení zajistil Tampě Bay vítězství 4:3, které bylo už devátou výhrou Blesků v řadě. Devátý triumf z Amalie Areny proti Carolině znamená rekordní šňůru, nové klubové maximum v historii Lightning.
Killorn výhru orazítkoval pěkným individuálním průnikem při hře tři na tři. Český útočník Ondřej Palát předvedl něco podobného i ve hře pět na pět. V 17. minutě se chopil ve vlastním obranném pásmu kotouče, projel celé hřiště, nádherně se zbavil zkušeného obránce Rona Hainseyho a zavěsil.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Snažil jsem se udělat pohyb do středu, pak jsem se jen pokusil vystřelit a ono to prošlo,“ řekl Palát. „Pořád je prostor se zlepšovat. Chtěli jsme strávit víc času v útočné třetině, a když se nám to povedlo, vytvořili jsme si šance.“
Pro českého forvarda to nebyl poslední velký okamžik v zápase. Po vyrovnání z hole Viktora Raska ve 34. minutě přišla další Palátova chvíle ve 36. minutě. S pukem na holi objel bránu, trpělivě si počkal na ideální úhel a pak ze střední vzdálenosti překvapil podruhé gólmana Eddieho Läcka.
Pro Paláta to byla desátá branka v sezóně. Rodák z Frýdku Místku vynechal kvůli zdravotním potížím letos dvě desítky utkání. Momentálně má po 45 duelech na kontě 23 bodů za 10 gólů a 13 asistencí.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Hurikáni se pak vrátili dvěma góly do zápasu, když ve třetí třetině dokonce otočili skóre na 3:2. Jenomže lajna „trojčat“, jak se přezdívá Johnsonovi, Kučerovovi a Palátovi, které dal trenér nedávno znovu dohromady, udeřila ještě jednou. Tyler Johnson v 54. minutě vyrovnal na 3:3 a zajistil domácím prodloužení, kde rozhodl Alex Killorn.
Populární trojčata se složila na tři branky a tři asistence. „Myslím, že začátkem roku jsme bojovali každý jinak a nebyli jsme synchronizovaní,“ řekl Johnson. „Trvalo nám nějakou dobu vrátit se zpátky. Teď se nám daří držet krok, zase nacházíme jeden druhého a hrajeme dobře.“
Carolina byla nakonec spokojená aspoň s bodem. „Byl to dobrý bod proti dobrému týmu, hráli jsme venku,“ připomněl trenér Bill Peters. „Jsou rychlí, individuálně výborně rychlostně vybavení, čímž vás dostávají do potíží.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -