- Reklama -

Dvojí život hvězdy: V práci hokejový gólman, ve volném čase automechanik

- Reklama -

Fanshop týmuZkušený brankář Chicaga Blackhawks Corey Crawford se v současnosti potýká s následky nepříjemného otřesu mozku, který utrpěl v zápase se Sharks před Vánoci. Zatím není jasné, kdy se vrátí na led. Loni kvůli podobnému zranění zmeškal 9 měsíců. Rehabilitovat od hokeje může u svého koníčku, který prozradil v dokumentární sérii Road To The NHL Winter Classic, opravování autoveteránů.
V prvním díle dokumentárního seriálu, který vyvrcholí utkáním pod širým nebem na nový rok mezi Chicagem a Bostonem, se fanoušci mohli dozvědět něco málo o současné jedničce Jestřábů. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu se pochlubil svým restaurovaným Chevroletem Chevelle z roku 1970.
„Pracovali jsme na něm se dvěma kamarády z Nortown Auto Jimmym a Alexem,“ vyprávěl zkušený gólman do kamery. „Chtěli jsme něčemu pomoct vzniknout. Když jsme jej dokončili, tak jsme se nakonec rozhodli, že ho dáme na charitu,“ objasnil další plány s cennou auto relikvií. Vůz předali Chicago Blackhawks Fundation, která jej vydraží a vybranou částku použije na různé charitativní projekty v okolí.
Utajený autofanatik
„Miluju Muscle cars. Čím starší jsou, tím lépe vypadají. Miluju jejich vzhled a především jejich zvuk,“ rozpovídal se o svém hobby.
V autodílně prý všechny udivil svými znalostmi. „Byl jsem z něj naprosto unesený. Přesně věděl, jaký motor do svého auta chce, jakou tam chce mít převodovku, zavěšení kol, jaký použít brzdový systém. Takové znalosti rozhodně nečekáte u profesionálního sportovce,“ řekl o vítězi Světového poháru Jimmy Bielarz z autopravny, kde vrátili zašlou slávu zmíněnému Chevroletu.
Hráč, jenž strávil celou svoji dosavadní kariéru v dresu Blackhawks přiznal, že do Nortown Auto dochází hledat únik od hokeje. „Je to pro mě tak trochu terapie. Přijdu do dílny, pustíme nějakou muziku a pracujeme,“ svěřil se se svou oblíbenou kratochvílí kanadský brankář.
Na celý díl se můžete podívat zde:



- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -