- Reklama -

Dvouletá smlouva je lepší než žádná, radují se v Arizoně

- Reklama -

Městská rada v Glendale odhlasovala v pátek anonymně změnu svého rozhodnutí z 10. června a současně schválila výhodnější dohodu s klubem Arizona Coyotes. Smlouva bude platná do 30. června 2017.
„Ulevilo se mi,“ řekl spoluvlastník Kojotů, prezident a výkonný ředitel Anthony LeBlanc. „Je dobré mít to za sebou a soustředit se na to, co je pro nás důležité, což je hokejový tým. Rozumím lidem, že jsou znepokojeni, protože dvouletá smlouva není moc. Také jsme byli překvapeni, ale dva roky jsou pořád lepší než nic. Aspoň víme, kde budeme příští dva roky hrát.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Město nejdřív zrušilo hlasovacím poměrem pět ku dvěma původně patnáctiletou nájemní smlouvu, kterou s týmem Arizony uzavřelo v roce 2013 a pak ji změnilo na dva roky. Coyotes dostanou od města Glendale šest a půl miliónu dolarů. Město dále uleví Kojotům tím, že nebude žádat podíl z klubových tržeb.
Obě strany si přejí zlepšit vzájemnou komunikaci. Na pátečním mýtinku navrhnul LeBlanc pravidelná čtvrtletní setkání a když to bude třeba, tak jednou za čas příležitostně neformální oběd.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Zástupci obou stran nahlas veřejně slíbili, že hodlají pracovat na nápravě vztahu, který je pošramocen od 10. června, kdy radnice shodila původní patnáctiletou smlouvu o příspěvku na provoz haly.
„V jednací místnosti byly úplně jiné vibrace,“ všiml si LeBlanc. „Jiné vibrace v místnosti a jiné vibrace i ve vzájemné konverzaci. Myslím, že věci jdou správným směrem.“
Vzápětí ještě uklidnil všechny fanoušky: „Mám tu vzkaz pro všechny pochybovače. Nesouhlasili jsme s dvouletou dohodou, abychom se potom stěhovali. Jednoduchá pravda je, že kdybychom to chtěli udělat, udělali bychom to už tohle léto. Tu možnost jsme nevzali. Bojovali jsme tvrdě, protože věříme v tenhle trh. Neměníme názory. Každý, kdo říká něco jiného, neví, o čem mluví,“ odmítá spekulace šéf Coyotes.
Dodejme, že v původní smlouvě se město zavázalo platit Kojotům každoročně částku 15 milionů dolarů na údržbu haly a navíc mělo splácet ročně 8 milionů dolarů z půjčky na výstavbu.
Foto: Ken Lund

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -