- Reklama -

Edmonton pokračuje ve špatných výkonech, za Arizonu bodovali Hanzal s Eratem

- Reklama -

Desátá porážka v řadě. Výkony Edmontonu nemohou fanoušky Oilers těšit. V pondělí přivítali Olejáři doma tým Arizony, která rozhodně nepatří mezi štiky soutěže. Ani na Kojotech se ale nedokázali chytit. O jednoznačné porážce rozhodla druhá třetina, v níž domácí inkasovali čtyři branky.
Problémem Oilers je obrana i útok. V mužstvu nefunguje skoro nic. V posledních šesti duelech inkasovali Oilers 22 branek, vstřelili pouze osm! Edmonton zůstává s 16 body nejhorším týmem Západní konference, horšího týmu není ani na východě. Columbus zde má stejný počet bodů, odehrál ale o zápas méně.
Kuriozitou pondělního klání byly dvě branky v oslabení Tobiase Riedera. Jednadvacetiletý hokejista se tak stal držitelem rekordu mezi prvoročáky, žádný nováček doposud nevstřelil dvě branky v oslabení během jediné minuty. Rieder k tomu ve druhé třetině při vyloučení Shanea Doana potřeboval jen 58 vteřin.
Pro srovnání, absolutní rekord NHL drží Esa Tikkanen z Edmontonu, jenž 12. listopadu 1988 vstřelil proti Torontu Maple Leafs dva góly v oslabení během dvanácti sekund.
„Rozhodně jsem nic takového nečekal,“ řekl Rieder. „Je ohromné, že jsme vstřelili dva góly v oslabení. Bylo to skutečně vzrušující. Ani si nejsem jistý, jestli si uvědomuju, že se to stalo. V téhle lize je docela obtížné vstřelit branku v přesilovce, natož dát dvě branky v oslabení a ještě takhle rychle.“
Do zápasu vstoupili lépe domácí, skóre otevřel v 6. minutě z přesilové hry Jordan Eberle. Na konci první třetiny putoval na lavici hanby Doan a v úvodu druhého dějství přišly velké okamžiky Riedera. Nejprve zcela sám šikovně narušil rozehrávku soupeře a zakončil samostatný nájezd. O chvíli později jej krásně vyslal do šance Martin Hanzal, Rieder přebruslil obránce a sám proti Viktoru Fasthovi opět neměl problém.
Nalomení domácí už se nevzmohli na odpor. V 5. minutě dal na 3:1 Oliver Ekman-Larsson, krátce před druhou sirénou dal čtvrtý gól Mikkel Boedker. Ve třetí třetině zvýšil v přesilovce doráženou střelou na 5:1 Martin Erat, jenž tak zaznamenal svůj pátý gól v sezóně. Kosmetickou korekci výsledku provedl ve 45. minutě Jeff Petry.
„Jsem rád, že v šatně bylo dost vůdcovství, abychom urvali výhru,“ pochválil své hráče trenér Arizony Dave Tippett. „Odehráli jsme několik dobrých zápasů. Naše speciální formace byly excelentní, v čele s Tobym, který dal dva góly v oslabení, dva góly jsme ale dali i v přesilovce. Tohle vítězství jsme moc potřebovali. Nyní je výzvou v takových výkonech pokračovat.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -