- Reklama -

Ehlers je dalším z letos nejvýše draftovaných Evropanů se smlouvou v kapse

- Reklama -

Všichni tři Evropané z první desítky letošního draftu už mají do desek, v nichž si uschovávají důležité osobní listiny, založenu profesionální smlouvu s klubem National Hockey League. Nejvýše draftovaný Němec v dějinách NHL, Leon Draisaitl, se 12. srpna upsal Edmontonu. Olejáři draftovali osmnáctiletého centra ze třetí pozice.
Další hokejista ze starého kontinentu přišel na řadu jako osmý v pořadí. Zájem o švédského forvarda Williama Nylandera projevilo Toronto. Kontrakt se synem Michaela Nylandera (někdejší dlouholetý hráč NHL) podepsali činovníci Maple Leafs 18. srpna.
Posledním přírůstkem na seznamu je Nikolaj Ehlers, po němž při výběru nadějí v červnu ve Philadelphii sáhli Tryskáči z Winnipegu. Nejvýše draftovaný Dán v historii se v úterý dohodl se zástupci kanadského klubu na tříleté nováčkovské smlouvě.
Osmnáctiletý křídelník, jenž v draftu přišel na řadu hned po Nylanderovi, si včetně podpisových bonusů vydělá na úrovni NHL v průměru 1,625 miliónu dolarů ročně. Ehlers zamířil za velkou louži ze Švýcarské hokejové ligy (NLA), kde v ročníku 2012-13 hájil barvy týmu EHC Biel. V jedenácti utkáních vstřelil branku a přidal jednu asistenci.
Minulou sezónu už strávil v dresu juniorského celku Halifaxu Mooseheads. V základní části Quebec Major Junior Hockey League odehrál druhý nejproduktivnější hráč Moosehead 63 utkání, ve kterých si připsal 49 gólů a 55 nahrávek. V 16 zápasech play off nasbíral 28 bodů za 11 branek a 17 asistencí.
Po úspěšné sezóně byl vyhlášen nejlepším nováčkem QMJHL (trofej RDS Cup) a získal i Michael Bossy Trophy, což je trofej udělovaná každoročně hokejistovi výše zmiňované soutěže, který má nejlepší vyhlídky v nadcházejícím vstupním draftu NHL. Trofej je pojmenována po bývalém skvělém ostrostřelci NY Islanders Miku Bossym.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -