- Reklama -

Eichel a Housley mají hodně společného. Jejich spolupráce bude pro Buffalo klíčová

- Reklama -

Jack Eichel je unavený z prohrávání. Už ho nebaví pořád sledovat ostatní týmy, jak se jim daří, zvlášť když úspěchy oslavují jeho vrstevníci. Nerad se dívá na to, jak se hráčům v jeho věku s jejich kluby okamžitě začalo dařit, zatímco on se s Buffalem topil v moři porážek.
Connor McDavid, který šel na draftu před Eichelem, dotáhnul Edmonton do druhého kola play off. Vyhrál Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče a Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče minulé sezóny. Loňská jednička draftu Auston Matthews postoupila s Torontem hned první rok po vstupu do NHL do vyřazovacích bojů a vyhrála Calder Trophy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jack Eichel má za sebou dvě nepovedené sezóny, nic víc. Šance na změnu tady ale je. Klub vyměnil trenéra Dana Bylsmu i generálního manažera Tima Murrayho. S Eichelem jedná o nové osmileté smlouvě. Ke změnám došlo také v sestavě. Blýská se na lepší časy?
„Všechno je nové,“ odpověděl americký útočník, který odmítl komentovat stav jednání o své nové smlouvě. V Buffalu věří, že konečně přeruší šestileté období bez play off. Každý se zdržuje předpovědí, ale všudypřítomný optimismus je zjevný.
„Myslíme, že můžeme být opravdu dobří,“ věří Eichel. „Můžeme být týmem pro play off. To je důležité. Musíme jít do tréninkového kempu se správným uvažováním.“
Embed from Getty Images
Eichelovi bude v říjnu 21 let. Potom, co Sabres neprodloužili spolupráci s Brianem Giontou, potřebuje klub nového kapitána. Samozřejmě na tak mladého hráče může být brzo, ale ať už ho jmenují kapitánem teď nebo později, je to mladý Američan, který je tváří klubu. Na něm leží hlavní odpovědnost za výsledky.
„Někteří z nás stárnou, mělo by nám růst sebevědomí a měli bychom od sebe žádat víc,“ říká Eichel. Dostat z hráčů maximum, bude hlavní úkol pro nového trenéra Phila Housleyho. Dobrý vztah s Eichelem pro to bude základním předpokladem. Vše se začne tvořit už v přípravném kempu, který odstartuje v polovině září.
Trenér doufá, že jeho vztah s hlavní hvězdou mužstva začne dobře, protože mají oba hodně společného. Také Housley je Američan. Také on začínal před více než třiceti lety právě v Buffalu, kde se od něj jako od šestky draftu čekalo, že tým pozvedne na vyšší úroveň. Měl být tváří mužstva.
„Všichni na vás hodně tlačí, čeká se velký vliv na výsledky celé organizace. Vypadá to, jako by si z vás chtěl každý utrhnout kousíček. Proto se snažím držet hráče v pohodě, abychom si pobyt na ledě užili. Pokud jde o Jacka, může mít velký vliv na ostatní hráče okolo sebe. Má auru jednoho z nejlepších hráčů v lize. Chci ho nechat hrát. Aby si nedělal starosti a nerozptyloval se,“ naznačuje Housley.
Také největší týmová hvězda se na příští sezónu těší. „Máme nového trenéra, nového generálního manažera, takže je to nová situace pro nás všechny. Žádné špatné vztahy, žádné názory. Musíme do toho správně vstoupit,“ věří Eichel.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -