- Reklama -

Ekholm prodloužil o šest roků smlouvu v Nashvillu

- Reklama -

Devět měsíců před potenciálním opětovným vstupem mezi chráněné volné hráče se obránce Mattias Ekholm (na snímku vpravo) dohodl s Predátory na novém šestiletém kontraktu za 22,5 miliónu dolarů. 25letý Švéd tak naváže na své dosavadní působení v Nashvillu, kde od draftu v roce 2009 odehrál 153 zápasů.
„Je to něco až neskutečného. Kvůli tomuhle na sobě už od dětství pracujete – nejprve abyste vůbec hrál v NHL a potom, abyste měl možnost podepsat takhle úžasnou smlouvu,“ rozplýval se Ekholm po podpisu.
Nová smlouva rodáka z Borlänge začíná na třech miliónech, poté se dvakrát zvedne o pět set tisíc. Na čtyřech miliónech vydrží celkem dva roky, pro sezónu 2020-21 poklesne její hodnota na tři milióny, ale v závěrečném roce by si Ekholm měl vydělat pět miliónů. Roční průměr zahrnovaný do platového stropu činí 3,75 mil. USD.
„Naším cílem vždycky bylo udržet hráče, které pokládáme za jádro mužstva. Myslím, že v tomhle směru odvádíme dobrou práci,“ říká generální manažer David Poile, který se takhle předloni dohodl s Romanem Josim, loni s Ryanem Ellisem a momentálně jedná se Sethem Jonesem. „Moc se nám líbí naše defenzivní řady a není lepší způsob, jak to říct, než podepsat s kluky dlouhodobé smlouvy.“
Ekholma sice Predators draftovali už před šesti lety (ve čtvrtém kole), ale tři roky ho nechali ještě dozrávat doma ve Švédsku. Jen na podzim 2011 mu dali ve dvou zápasech okusit NHL, než ho vrátili do Brynäsu. Následnou zkrácenou sezónu strávil na farmě v Milwaukee, stálým členem kádru je od ročníku 2013-14. Už delší dobu pravidelně nastupuje po Ellisově boku.
„Tenhle ofenzivní styl v tempu je pro mě dobrý,“ pochvaluje si působení pod trenérem Peterem Laviolettem. „Chci bruslit, bruslení je mojí největší předností, rád se zapojuji do úniků. Přesně to od nás trenér chce a já jsem mu za to vděčný. Jeho filozofie mi vyhovuje.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -