- Reklama -

Eliáš a Schneider podstoupili operaci

- Reklama -

Představitelé New Jersey oznámili, že Patrik Eliáš a Cory Schneider podstoupili chirurgické zákroky. Český hokejista se podrobil další operaci pravého kolena, amerického gólmana trápilo nepříjemné svalové zranění.
„Patrik podstoupil úspěšnou operaci pravého kolena, kterou absolvoval ve středu v New Yorku u specialisty Rileyho Williamse. I nadále budeme sledovat Patrikovy pokroky v rehabilitaci,“ uvedl v tiskovém prohlášení generální manažer Devils Rey Shero.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V letošní sezóně kvůli problémům s kolenem nastoupil Eliáš za Ďábly jen k šestnácti utkáním. Třináct jich stihl v období od 25. listopadu do Vánoc, zbylé až v samém závěru základní části. Nasbíral v nich osm bodů za dvě branky a šest asistencí.
Pokud měla být letošní sezóna jeho poslední v dresu New Jersey, rozloučil se svým dosud jediným kubem v NHL jako jeho nejproduktivnější hráč (1025 bodů), nejlepší střelec (408) i nahrávač (617). V počtu odehraných zápasů je Eliáš (1240) druhý za zadákem Kennem Daneykem (1283).
Eliáš je lídrem historických statistik Devils i v play off, v němž odehrál 162 utkání a na kontě má 125 bodů, 45 branek a 80 přihrávek. V počtu startů je na to lépe zase jen Daneyko (175).
Cory Schneider odchytal v letošní sezóně 58 zápasů s průměrem 2,15 branek na zápas a s úspěšností zákroků 92,4 procenta. Do statistik si připsal 27 výher a čtyři shutouty. „Cory má za sebou úspěšnou operaci svalového zranění. Zákrok provedl v úterý ve Philadelphii doktor William Meyers. Jeho rekonvalescence by měla trvat přibližně šest týdnů,“ sdělil Shero.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -