- Reklama -

Eliáš: Buď mi naznačí, že mají zájem, nebo uvidíme, kdo se ozve v červenci

- Reklama -

Už po posledním zápase, ve kterém zaznamenal výborné tři body, dal Patrik Eliáš jasně najevo, že by svou bohatou kariéru ještě nerad končil. I ve čtyřiceti letech a po vážném zranění kolena, které ho připravilo o drtivou většinu právě skončené sezóny, se necítí být na odpis. Před několika dny se znovu obšírněji vyjádřil ke své možné budoucnosti.
„Odehráli toho víc než já,“ řek na adresu svých spoluhráčů. „Moc jsem jim nepomohl, taky proto říkám ‚oni‘ a ‚jim‘,“ upřesnil český forvard, že letos se necítil být obvyklou součástí svého týmu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Třebíčský rodák si je samozřejmě vědom, že mohl reálně odehrát poslední utkání v kariéře, nicméně vzdávat to nechce. Je si také vědom toho, že přestup do jiného týmu by jeho kariéru trochu poskvrnil, protože až dosud strávil celou kariéru NHL v jediné organizaci – New Jersey Devils.
„Trochu ano,“ připustil komplikaci s přestupem. „Na druhou stranu moje konečné rozhodnutí bude záviset na tom, co naznačí generální manažer Ray Shero. Potom si promluvím s agentem a uvidíme, jestli se najdou další týmy, které by o mě měly v červenci zájem.“
„Musím ale říct, že ano, po všech těch letech tady, užíval jsem si být v tomhle týmu. S těmihle trenéry to byly pěkné časy, líbí se mi, kam tento tým směřuje,“ dodal Eliáš.
Byl by samozřejmě rád, kdyby se všechno netáhlo zbytečně dlouho a nestrávil v nejistotě celé léto. „Doufám, že ke mně budou upřímní, jako budu upřímný já k nim,“ řekl směrem k managementu Devils. „Znají mou situaci. Rozumím, že to nebude snadné rozhodnutí. Jsem už velký kluk. Mám za sebou hodně různého rozhodování a rozhovorů.“
„Vlastně není moc o čem přemýšlet, buď mě budou nebo nebudou chtít zpátky. Změnit to může červenec, kdy uvidíme, jestli se někdo najde nebo nenajde, ale určitě budeme chtít aspoň náznak, jestli tady je nebo není šance. Pokud šance nebude, musím si rozmyslet, co bude dál.“
„Pořád věřím, že mohu týmu pomoct, nicméně rozumím, že je to risk. Nechcete mít v sestavě chlapa, který odehraje 10 nebo 15 zápasů v sezóně. Koleno je lepší, než jsem čekal,“ naznačil případným zájemcům o své služby Eliáš.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -