- Reklama -

Eliáš k Utkání hvězd: nezasloužíme si ho nikdo

- Reklama -

cesivnhl-logo-150x150-3Bude jedním ze tří Čechů, kteří se během příštího víkendu zúčastní All-Star Game a doprovodných akcí. Z New Jersey byl vybrán jako jediný. Patrik Eliáš se ale domnívá, že kdyby se měla nominace tvořit čistě na základě výkonnosti, z Ďáblů by se do Columbusu nepodíval nikdo.
„Mám z toho rozporuplné pocity. Určitě si nezasloužím tam jet. V NHL je momentálně spousta hokejistů, kteří by tam měli být místo mě,“ prohlásil třebíčský rodák, když se o víkendu dozvěděl, že pozvánka přišla i na jeho adresu. „Samozřejmě jsem hrdý, že se Utkání hvězd zúčastním, je to vždycky pocta, ale přál bych si, abych byl nominován za jiných okolností. Přál bych si, abych si zasloužil tam být.“
Na základě statistik by měl větší právo na účast Jaromír Jágr. Stejně smýšleli i fanoušci, kteří posílali své hlasy do internetové ankety. Nejstarší hráč soutěže ale podobná slova jako jeho krajan vyslovil ještě před zveřejněním sestav.
„Viděli jste mě hrát? Nezasloužím si to. All-Star Game je pro hvězdné hráče a to já rozhodně nejsem. Ve vedení ligy jsou dost chytří na to, aby mě nevybrali. Kdyby mě povolali, řekl bych, že s ligou musí být něco špatně. A já si nemyslím, že s NHL se něco špatného děje,“ sdělil Jágr v pátek světu prostřednictvím stránek nj.com.
Eliáš jde ve svých vyjádřeních ještě dál. „Nikdo z Devils si nezaslouží tam jet. Pokud chcete, aby tam byli ti, kteří letos hrají nejlépe, nikdo z našeho mužstva si to nezaslouží. Budu první, kdo to přizná. Ale ono existuje nějaké pravidlo, že každý tým tam musí mít zástupce, že?“ táže se útočník pátého nejhoršího týmu soutěže.
Je to sice nepsané pravidlo, ale NHL ho v minulosti striktně dodržovala.
„Neptal jsem se, proč vybrali zrovna Patrika,“ říká generální manažer Ďáblů Lou Lamoriello. „Z ligy vám zavolají a řeknou, koho by rádi, moc o tom s vámi nediskutují. Kdybych to měl rozhodovat já, asi bych vybral někoho z obránců – Greenea nebo Židlického. Pokud jde o útočníky, vzhledem k tomu, jak si vedeme, to mohl být kdokoliv – Jágr, Cammalleri, Eliáš. Chápal bych každé rozhodnutí a chápal bych také, proč zrovna ten či onen nejede.“

Eliáš si vzpomene, jak ho nevybrali v roce 2001, kdy prožíval vskutku povedenou sezónu, a jak se tehdy cítil nespravedlivě odstrčený. Dnes, kdy ve 34 utkáních nasbíral pouze 18 bodů (a v tabulce pravdy je hluboko pod nulou), zažívá opačné pocity.
„Jsem si jistý, že v lize je dvacet nebo třicet kluků, kteří by tam měli být a nebudou. Tak to chodí každý rok. Cítím s nimi,“ říká.
Původně chtěl Patrik Eliáš volný víkend trávit na Floridě se svými nejbližšími. Rodině plány měnit nebude, možná se za ní i podívá, z Columbusu to nebude mít tak daleko.
„Musím být v Columbusu 23. ledna, kdy se budou při draftu tvořit sestavy. Uvidíme, co nám naplánují dále. Rozhodně se tam ale nechci tři nebo čtyři dny potloukat sám. Řeknu pár kamarádům, ať si to přijedou užít a podívat se na mě,“ prozrazuje.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -