- Reklama -

Eliáš se trefil v zápase i při nájezdech, skóroval také Michálek

- Reklama -

Po pěti porážkách se v New Jersey znovu slaví vítězství. Zpráva o to víc potěšující, že si pro ně Devils dokráčeli po samostatných nájezdech. Velmi výrazný podíl na úspěchu má Patrik Eliáš, který Jevgenije Nabokova z Tampy překonal v normální hrací době i v závěrečné sérii nájezdů. Po výsledku 3:2 se prvního vítězství v kariéře dočkal gólman Ďáblů Keith Kinkaid.
Eliáš v šestnácté minutě zvyšoval vedení domácího celku na 2:0, když překvapil soupeřova brankáře bekhendovou střelou z otočky z pravého kruhu, asistenci si připsal Martin Havlát (video: gól Patrika Eliáše). Lightning korigovali stav na konci druhé třetiny, prodloužení zajistil 41 sekund před sirénou Nikita Kučerov. Kinkaidovi napočítali celkem 26 zákroků.
Ottawa dokráčela k výhře nad lídrem soutěže z Anaheimu mnohem klidnější cestou. Už po dvou minutách potrestal Milan Michálek tečí Karlssonovy střely Lovejoyovo vyloučení (video: gól Milana Michálka), ve 37. minutě po dvou slepených gólech byl náskok Senators už čtyřbrankový. Ryan Getzlaf sice poté dvěma brankami zvedl zplihlý prapor Kačerů, jenže Mike Hoffman přidal také druhou trefu.
Senátoři poprvé v sezóně nastříleli soupeři šest branek. Pod vedením nového kouče Davea Camerona posbírali z pěti startů sedm bodů a v tabulce Atlantické divize se přibližují šestému Bostonu.
Medvědi v posledních devíti utkáních uspěli pouze dvakrát, včera marně hledali recept na pevnou defenzívu Winnipegu. Michaela Hutchinsona překonal z jednatřiceti pokusů jenom Torey Krug, takže Tryskáčům stačilo dvakrát poslal puk za čáru a měli vyhráno. Úkol si vzali za svůj Evander Kane s Mathieum Perreaultem.
Nově angažovaný zadák Jay Harrison odehrál za Jets více než dvacet minut a hned při svém prvním střídání asistoval u vstřelené branky. Nahrávku zaznamenal také Dustin Byfuglien, jenž od svého přesunu z útoku do obrany před dvěma týdny posbíral šest bodů (2+4).
Výsledkem 2:1, jenže ve prospěch hostů, skončily i zbylé dva zápasy pátečního programu. Z českého pohledu mají ještě jednoho společného jmenovatele, naši krajánci byli v obou případech vyhlášeni druhou  hvězdou utkání, přestože jejich týmy prohrály.
Detroitský Petr Mrázek dochytával za zraněného Jimmyho Howarda dvě třetiny duelu s NY Islanders. Inkasoval pouze jednou, jenže to jeho kolega také. U obou gólů hostů byl Brock Nelson (1+1), nerozhodný výsledek zvrátil v 31. minutě dorážkou Anders Lee.
Rudá křídla prohrála popáté v řadě, během této krizové série vstřelila pouze pět branek. Ostrované jsou se 101 zásahem do černého třetím nejlépe zakončujícím týmem soutěže a v tabulce Metropolitní divize jim patří druhé místo.
Jiřího Hudlera v Calgary ocenili, přestože proti Dallasu nebodoval. To se ostatně z jeho spoluhráčů podařilo pouze Marku Giordanovi, který v závěru druhé třetiny zaskočil Kariho Lehtonena střelou od modré čáry skrytou za stínící hráče. Kapitán Plamenů ale svůj minisouboj s Jamiem Bennem prohrál, lídr Stars byl včera i tahounem ofenzívy (1+1).
Tyler Seguin se díky asistenci osamostatnil na prvním místě kanadského bodování, Benn se s 28 body posunul do první dvacítky. Stars zvítězili potřetí v řadě, Flames posedmé za sebou prohráli.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -