- Reklama -

Eliáš si přeje odehrát ještě jednu sezónu v New Jersey

- Reklama -

Patrik Eliáš ve svém věku ještě nepomýšlí na konec aktivní kariéry. Čtyřicetiletý útočník New Jersey Devils má stále chuť do hokeje. V rozhovoru pro server kanadské televizní stanici Sportsnet to uvedl jeho agent Allan Walsh.
„Strašně rád by odehrál ještě jeden rok,“ sdělil Walsh. „S jinými týmy nejednáme. Když bude Patrik schopný hrát na takové úrovni, jak sám od sebe očekává, že stále může hrát, a pokud bude svému týmu prospěšný, tak si myslím, že činovníci New Jersey by mohli být šťastní, že ho mají zpátky v sestavě.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Eliáš letos završil dvacátou sezónu v zámoří. Až dosud strávil celou kariéru NHL v jediné organizaci – New Jersey Devils. V létě mu vyprší tříletý kontrakt na 16,5 miliónu dolarů, který podepsal 4. července 2013. Na začátku července se může stát nechráněným volným hráčem.
Kvůli problémům s kolenem nastoupil v ročníku 2015-16 jen k šestnácti utkáním. Třináct jich stihl v období od 25. listopadu do Vánoc, zbylé tři až v samém závěru základní části. Nasbíral v nich osm bodů za dvě branky a šest asistencí.
V posledním zápase základní části soutěže přispěl Eliáš jednou brankou a dvěma přihrávkami k výhře New Jersey 5:1 nad Torontem (9. duben). „Poslední tři zápasy mi daly čas k tomu, abych se zamyslel a uvědomil si, že jsem pořád schopen hrát,“ míní vítěz Stanley Cupu z let 2000 a 2003.
Eliáš už samozřejmě není tím produktivním útočníkem, co býval, ale stále je to chytrý hráč, jehož zkušenosti by mohly být pro New Jersey velkým přínosem. Navíc vedle něj mohou herně vyrůst noví mladí útočníci, kteří od třebíčského rodáka mají co pochytit.
„Pořád se cítím dobře fyzicky a také s hokejovým myšlením jsem na tom dobře, to prostě jen tak neztratíte. Jen to časem trochu upravujete a přizpůsobujete. Ale cítím se lépe, než jsem předpokládal,“ ujišťuje Eliáš.
Pokud měla být letošní sezóna jeho poslední v týmu z Newarku, rozloučil by se s Devils jako jejich nejproduktivnější hráč (1025 bodů), nejlepší střelec (408) i nahrávač (617). V počtu odehraných zápasů je Eliáš (1240) druhý za zadákem Kennem Daneykem (1283).
„Byl bych trochu zklamaný, kdybych po těch všech letech už nemohl nastupovat za Devils. Rád se jsem za ně hrál a mám rád jejich trenéry. Líbí se mi směr, kterým se tento tým ubírá,“ říká Eliáš, kterého Devils draftovali v roce 1994 z 51. pozice.
V polovině května podstoupil Eliáš další operaci pravého kolena. „Řekl bych, že je v obdobné situaci jakou si v Anaheimu prošel v průběhu několika let Teemu Selänne. Když měl pocit, že jeho koleno drží a on sám se cítil dobře, řekl Ducks, že je připravený zavázat se na další rok. A potom se obě strany dohodly na novém kontraktu,“ řekl Walsh.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -