- Reklama -

Eliáš vstřelil svou čtyřstou branku v NHL, trefil se i Jágr. Kane vystřídal v čele bodování Voráčka

- Reklama -

Čeští útočníci Patrik Eliáš a Jaromír Jágr přispěli jedním gólem k výhře New Jersey 4:1 nad Torontem. Branka prvně jmenovaného měla jubilejní hodnotu. Eliáš ji dosáhl ve 22. minutě, kdy zvyšoval vedení svého týmu na 2:0.
Třebíčský rodák se tak stal prvním hráčem klubové historie Devils a celkově druhým Čechem, jenž v základní části National Hockey League nastřílel 400 gólů. Před ním se to povedlo jen Jaromíru Jágrovi (716 branek, 1521 utkání), který v čase 57:15 pojistil výsledek ranou do prázdné klece při power play Maple Leafs.


První zápas v NHL odehrál Eliáš v sezóně 1995-96 a během zámořské kariéry nezměnil ani jednou dres. Od té doby odehrál 1197 utkání, nasbíral v nich 1005 bodů a je nejproduktivnějším hokejistou New Jersey všech dob. Jeho spoluhráč Cory Schneider čelil 34 střelám a inkasoval jediný gól. O čisté konto ho připravil Tyler Bozak, který v 52. minutě potrestal vyloučení Marka Židlického. Toronto prohrálo jedenáctý zápas v řadě!
Dva body Patrika Kanea přispěly nejenom k výhře Chicaga 2:1 ve Winnipegu, ale také k posunu amerického forvarda na první pozici kanadského bodování. Tryskáči z Manitoby se silným soupeřem urvali alespoň bod za remízu 1:1 v základní hrací době. V prodloužení duel rozhodl Brandon Saad. Asistenci u jeho trefy si připsali Patrick Kane a Michal Rozsíval. Prvně jmenovaný se tak díky většímu počtu vstřelených branek dostal na první místo kanadského bodování před Jakuba Voráčka z Philadelphie.
Hokejisté Columbusu dokázali v utkání proti St. Louis zlomit nepříjemnou třízápasovou šňůru proher a svého soka deklasovali vysokým poměrem 7:1. Hlavní hvězdou utkání byl vyhlášen Nick Foligno. Americký forvard si vylepšil letošní statistiky o dvě branky a jednu asistenci.
Třemi body se blýskl i Ryan Johansen (1+2), významným způsobem se na destrukci defenzivy Blues podíleli také Scott Hartnell a Corey Tropp (oba 1+1). Gólman Curtis McElhinney zastavil 32 puků, překonal ho pouze Paul Stastny. Brian Elliott inkasoval čtyři góly ze 14 střel, jeho náhradník Jake Allen tři z 19.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Po dvou venkovních utkáních s týmy z kanadské provincie Alberta může být Marc-Andre Fleury maximálně spokojený. V pátek přispěl 21 zákroky k výhře Pittsburghu 4:0 nad Calgary. Kanadský gólman tak navázal na svůj středeční výkon s Edmontonem, proti němuž také neinkasoval a pomohl Penguins k vítězství 2:0. Celkově si připsal osmou nulu v sezóně, čímž si upevnil vedení na čele této statistiky.
Velmi výraznou stopu v utkání zanechal Sidney Crosby, kapitán Tučňálů zaznamenal dva góly a jednu asistenci. Dařilo se i jeho spoluhráčům, Chris Kunitz přihrál na tři branky, David Perron si připsal dva body (1+1), jednu branku vstřelil Jonasi Hillerovi Brandon Sutter.
Washington v pátek povolal z farmy v Hershey (AHL) Philippa Grubauera a hned mu dal prostor k realizaci. Německý brankář se za důvěru odvděčil 23 bezchybnými zákroky, jimiž dovedl Capitals k výhře 3:2 nad Anaheimem. Zápas ve Verizon Center nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž domácím přisoudili bonusový bod Jevgenij Kuzněcov a Nicklas Bäckström. Na třiadvacetiletého Grubauera vyzrál pouze Jakob Silfverberg.

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -