- Reklama -

Eliáš začal naplno trénovat. Na tuto nebo na příští sezónu?

- Reklama -

Před včerejším zápasem s Floridou se Patrik Eliáš po víc než tříměsíční pauze znovu zapojil do tréninku se spoluhráči, na zařazení do sestavy to ale ještě nebylo. Český veterán v této sezóně zatím vypomohl New Jersey jen ve třinácti utkáních, o větší počet startů ho připravilo zraněné koleno. Vzhledem k faktu, že účast Ďáblů v play off se pohybuje jen v rovině teorie, může třebíčský rodák dostat od trenérů maximálně už jen čtyři příležitosti.
„Bylo by skvělé, kdybych mohl naskočit do sestavy, ale nechci se tam cpát jen kvůli tomu, abych si udělal další čárku. Bavili jsme se o tom s koučem Hynesem a nechci, aby měl pocit, že mě musí nasadit bez ohledu na okolnosti,“ nabízí svůj pohled na věc druhý nejstarší hráč soutěže. „Mužstvo hraje dobře, mladí kluci dostávají příležitost a trenér bude posílat na led lidi, se kterými je největší šance vyhrát ten který zápas. Pochopitelně bych ale rád nastoupil minimálně ještě do jednoho utkání.“
Při takovéhle odpovědi člověka samozřejmě hned napadne, nechystá-li se hokejista, který za necelé dva týdny oslaví 40. narozeniny, definitivně uzavřít svoji bohatou kariéru. Otázka, která se v posledních letech opakuje se železnou pravidelností. Loni touhle dobou si Eliáš nechával čas na rozmyšlenou, končící smlouva ho ostatně bude tlačit k rozhodnutí.
„Mohlo by to svádět k dojmu, že se chci rozloučit. O to větší rána to ale bude, až se příští rok objevím znovu,“ zahraje si před novináři na tajemného. „Moc rád bych se vrátil. Není nic, co bych si při návratu neužíval, žádný trénink ani zápas. Jestli letos něčeho lituju, tak toho, že kvůli zranění jsem si nemohl zahrát s touhle partou kluků, pod těmihle trenéry a stylem, který teď praktikujeme. Miluju sledovat kluky při hokeji a mrzí mě, že jsem u toho nemohl být po celou sezónu.“
„Kvůli zranění jsem prožil náročnou sezónu, ale pořád doufám, že nebyla moje poslední,“ doplní.
Pokud ano, trenér John Hynes dává účastníkovi čtyř olympiád naději, že si v jejím závěru ještě zahraje. „Vypadá, že je na dobré cestě nazpátek do sestavy. Nemůžu mu garantovat, že k tomu opravdu dojde, ale faktem je, že v posledních dvou týdnech vypadal velice dobře a teď už s námi trénuje. Vypadá to, že by brzy mohl odehrát nějaký zápas,“ říká kouč Devils.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -