- Reklama -

Eliášova budoucnost v New Jersey zůstává otevřená

- Reklama -

Nad nejbližší hokejovou budoucností Patrika Eliáše, jenž 11. května podstoupil další operaci pravého kolena, stále visí velký otazník. Český útočník strávil celou zámořskou kariéru v New Jersey, ale po sezóně mu skončil kontrakt a 1. července se stal nechráněným volným hráčem.
Čtyřicetiletý Eliáš na konec aktivní kariéry nepomýšlí a přeje si odehrát ještě jednu sezónu v dresu Devils. Generální manažer mužstva z Newarku Ray Shero tuhle možnost nevylučuje, zároveň ale upozorňuje, že případný návrat Eliáše do NHL bude záviset především na jeho zdravotním stavu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Zatím není jisté, zda se Patrik k hokeji vrátí. Víme, že by rád pokračoval, ale bude záležet na tom, jak bude operované koleno reagovat na pohyb na ledě,“ uvedl Ray Shero v rozhovoru pro NJ Advance Media.
„Patrik se vrátil zpět do České republiky. Před pár dny jsem mluvil s jeho agentem, který bude sledovat, jak se mu daří,“ doplnil třiapadesátiletý Američan.
Rodák z Třebíče letos završil dvacátou sezónu v NHL. Kvůli problémům s kolenem (operaci absolvoval i v lednu) nastoupil jen k šestnácti utkáním. Třináct jich stihl v období od 25. listopadu do Vánoc, zbylé tři až v samém závěru základní části. Nasbíral v nich osm bodů za dvě branky a šest asistencí.
„Tu operaci musel podstoupit bez ohledu na to, jestli by ještě chtěl v hraní pokračovat nebo ne. Musel to udělat i pro lepší kvalitu jeho běžného života,“ řekl Shero.
„Jakmile dostane svolení lékařů k intenzivní přípravě na suchu, uvidíme, jak na tom bude. Ještě lepší představu získáme, až se vrátí na led, což by mělo být někdy na konci léta. Tělo a koleno mu napoví, jak na tom je. Budeme s ním v neustále v kontaktu,“ uzavírá Shero.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -