- Reklama -

Eliášovo střelecké trápení pokračuje

- Reklama -

V NHL už nasázel spousty branek. Celkem 394, abychom byli konkrétní. Ale v úvodu letošního ročníku se Patrik Eliáš střelecky trápí. Na svém kontě má jediný přesný zásah, který si připsal hned v prvním zápase proti Philadelphii. Od té doby čeká na další branku již 11 zápasů.
„Je to frustrující. Přitom jsem měl dostatek šancí. Snad v každém zápase jsem měl solidní gólovou příležitost. Nevím, co je špatně. Nesmím polevovat a snad se věci k dobrému obrátí,“ řekl český útočník.
V úterním utkání proti St. Louis se neprosadil nejen on, ale ani žádný z jeho spoluhráčů. Bluesmanům tak stačil k vítězství jediný přesný zásah, jehož autorem byl Vladimír Tarasenko.
Eliáš nastoupil ve formaci s Adamem Henriquem a Michaelem Ryderem. I přes prohru byl trenér Peter DeBoer s nově složeným útokem spokojen. „Sice jsme neuspěli, ale podali jsme nejlepší týmový výkon za hodně dlouhou dobu. Zvláště tato formace, která si vedla opravdu výborně.“
„Hráli jsme dobře, vytvořili jsme si spoustu nadějných šancí. Jen to zakončení vázlo. Ale pokud navážeme na tyto výkony i v dalších zápasech, tak věřím tomu, že nám to tam začne padat,“ řekl Eliáš o souhře s Ryderem a Henriquem.
Naneštěstí pro něj a celé mužstvo Devils, bezchybným výkonem se prezentoval brankář hostí Jake Allen, který pochytal všech 26 střel domácího týmu. „Hráli hodně defenzívně. V prvních dvou třetinách jsme byli lepším týmem a řekl bych i čerstvějším, protože oni nastoupili ke druhému utkání během dvou dnů. Ale nepovolili celých 60 minut a jejich výkon musím sportovně ocenit,“ řekl Eliáš.
Osmatřicetiletému útočníkovi chybí jen 11 bodů k dosažení magické tisícovky, kterou dává dohromady už od roku 1996. Stal by se tak teprve druhým českým hokejistou v NHL, který by tuto metu dokázal zdolat. Trenér DeBoer navíc věří, že momentální smolné období brzy pomine. „Pokud bude hrát stejně, jako proti St. Louis, pak se není čeho obávat.“

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -