- Reklama -

Eller vybírá ve Washingtonu bydlení a těší se na novou šanci

- Reklama -

Larsu Ellerovi bylo 21 let a byl svobodný, když byl poprvé v kariéře vyměněn. Když se v polovině června 2010 se stěhoval ze St. Louis do Montrealu, šlo ještě všechno hladce. Když ho letos, 24. června, vyměnili Canadiens za druhou volbu v draftu 2017 a 2018 do Washingtonu, už je to složitější.
Třeba to znamenalo vysvětlit tříleté dceři Sofii, že se stěhují do nového města, kde si bude muset hledat nové kamarády.
„Co jsem ji řekl? Že se budeme stěhovat, že budeme bydlet v novém domě. Vypadala nadšeně, ale uvidíme, až tam budeme,“ řekl novinářům Eller. „Samozřejmě je to velká změna. Řekla si o růžový pokojík, tak se jí ho budu snažit najít.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Právě s touto podmínkou vyrazili Lars a Julie Ellerovi obhlížet možnosti bydlení ve Washingtonu. „Chtěli jsme si prohlédnout město a snažili se najít bydlení a školku pro malou, aby bylo všechno co nejjednodušší a před sezónou proběhlo vše hladce,“ řekl dánský útočník.
Dva měsíce před začátkem přípravného kempu už dostává celá výměna hmatatelnější podobu. „To určitě,“ přiznává Eller. „Když jste šest v Montrealu, který se za tu dobu stal vaším druhým domovem, a přijdete do nové organizace, nového města, je tu spousta nových věc, musíte se na spoustu věcí vyptat.“
Základní odpovědi dostal Eller od Karla Alznera, který zůstal ve Washingtonu kvůli rehabilitaci po operaci kýly.
„Když mě vyměnili, tak jsem pár dnů potom mluvil s několika chlapy. Mluvil jsem s T.J. Oshiem, kterého znám ze St. Louis. Hráli jsme tam spolu nějakou dobu, takže ho znám velmi dobře. Psal jsem si taky s pár dalšími hráči. Jako jeden z prvních mi napsal Alexandr Ovečkin. Bylo to krátce po výměně, takže to od něj bylo pěkné. Přivítali nás s otevřenou náručí.“
Z telefonického rozhovoru s trenérem Barrym Trotzem už ví, že s ním v mužstvu počítají na post centra třetí útočné řady. Generální manažer Brian McLellan pak na trhu vilných hráč podepsal ještě Bretta Connollyho, aby co nejvíc posílil třetí útok. Právě tady podle názoru klubového vedení Capitals nejvíc zaostávali za Pittsburghem, který je vyřadil z letošního play off.
Eller, jenž zaznamenal v minulé sezóně 13 branek a 13 asistencí v 79 utkáních, se na novou šanci moc těší. Loni si play off nezahrál, protože Canadiens po zranění Careyho Price naprosto vypadli z role a přestalo se jim dařit. Letos bude mít větší šanci.
„Vidím v tom spoustu dobrého,“ řekl k výměně do hlavního města USA. „Jako tým máme šanci bojovat o Stanley Cup. Mají všechny kousky skládačky, které jsou potřeba. Mají všechno, musí to do sebe jen zapadnout. Z vlastní zkušenosti vím, že je mnohem lepší hrát za tým, který má vítěznou kulturu než naopak.“
„Časy v Montrealu jsem si užil, hodně jsem se tam naučil, ale teď jsem nadšený z nové kapitoly, která na mě čeká ve Washingtonu,“ těší se sedmadvacetiletý dánský centr.
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -