- Reklama -

Ellis je znovu Predátorem

- Reklama -

O první týden přípravného kempu sice přišel, ale v pátek se Ryan Ellis k trénujícím spoluhráčům opět připojí. Obránce Nashvillu ukončil svoji malou osobní vzpouru a podepsal s klubem novou pětiletou smlouvu za 12,5 miliónu dolarů.
O výši odměny šlo až na prvním místě, vysvětloval před pár dny generální manažer Predátorů David Poile. „Bohužel se momentálně nemůžeme shodnout na tom, co je férová finanční kompenzace. Chceme Ryana v týmu, líbí se nám a nehodláme jeho práva vyměnit. Líbí se nám, jak hrál v minulé sezóně, ale nemůžeme se shodnout na penězích.“
Dohoda nakonec zní tak, že jedenáctý muž draftu 2009 si v příští sezóně vydělá 1,5 mil. dolarů (což je přibližně stejná částka, jakou si vydělal loni při splnění výkonnostních bonusů ve své nováčkovské smlouvě) a s každým dalším rokem mu příjem vzroste o 500 tisíc dolarů. Po vypršení kontraktu v červenci 2019 se Ellis stane volným  hráčem bez omezení.
V předchozím ročníku vynechal účastník posledního světového šampionátu pouze dvě utkání a se 27 body byl třetím nejproduktivnějším zadákem Nashvillu. Devět plusových bodů v tabulce pravdy ho řadilo dokonce na druhé místo. Celkově má kanadský reprezentant v NHL odehráno 144 zápasů s bilancí 11+33.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -