- Reklama -

Enroth bude v příští sezóně chytat v Torontu

- Reklama -

Švédský hokejista Jhonas Enroth se jako nechráněný volný hráč dohodl na smlouvě s Torontem. Osmadvacetiletý gólman uzavřel s Maple Leafs roční kontrakt se základním platem 750 tisíc dolarů. Toronto bude pro rodáka ze Stockholmu čtvrtým působištěm v National Hockey League.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Stříbrný medailista z olympijských her v Soči 2014 a mistr světa z roku 2013 nastupoval také za Buffalo, Dallas a Los Angeles. V základní části soutěže dosud odehrál 147 zápasů, zaznamenal v nich 50 výher, brankový průměr 2,8 a procentuální úspěšnost zákroků 91,1. V sedmi zápasech udržel čisté konto.
Enroth byl Buffalem draftován v roce 2006 ve druhém kole ze 46. pozice. O tři roky později si za Šavle poprvé zachytal. V minulé sezóně kryl záda Jonathanu Quickovi v Los Angeles. V šestnácti duelech měl průměr 2,17 gólu na utkání, úspěšnost 92,2 procenta a vychytal dvě nuly.
Také v Torontu se s Enrothem počítá na místo brankářské dvojky. Největší zodpovědnost ponese bývalý gólman Anaheimu Frederik Andersen. Maple Leafs získali šestadvacetiletého Dána 20. června výměnou za výběr na 30. pozici letošního draftu NHL a ve druhém kole v příštím roce.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -