- Reklama -

Eric Staal dostal příležitost, na kterou čekal. Nastal čas brát Minnesotu vážně

- Reklama -

Eric Staal zažil příšernou loňskou sezonu. Nebuďme však na pochybách, stále patří mezi top centry a v Minnesotě to letos dokazuje. Minulý ročník pro něj byl již dvanáctý v dresu Hurricanes, vyhrál s nimi dokonce Stanley Cup v roce 2006. Nastal však čas, aby Carolina změnila tvář týmu, zapracovala mladé a zvedla se ze dna tabulky. Největší obětí se tak stal právě 32letý Eric.
„Tížilo mě to. Snažíte se hrát, tvrdě makáte, ale stále se nic nemění. A když víte, že se blíží uzávěrka přestupů, končí vám smlouva jako mně a víte, že vás vymění, je toho dost na zpracování. Navíc se pak dostanete do zvláštních pozic s jinými lidmi na jiných postech. Necítil jsem se dobře, nešlo mi to,“ vzpomíná nejstarší ze čtyř bratrů Staalových.


Staalovo putování po NHL:


Staal narážel na časté točení sestavou. Během roku si vyzkoušel hrát s mladíky Lindholmem a Raskem, pak s veteránem Versteegem a dalšími. Výměnou do New Yorku Rangers se nic nezlepšilo. Eric nastupoval především ve třetí lajně, během 25 zápasů vstřelil jen tři branky.
Jeho hodnota na trhu volných hráčů hodně utrpěla. Lidé se ptali, zda na to stále má. „Ten rok nebyl moc úspěšný, měl jsem špatná čísla. V mé hlavě se ale nic nezměnilo, stále jsem věděl, že můžu hrát dál. Šance jsem si dokázal vytvořit, jen jsem nebyl produktivní,“ přiznává Eric Staal.

 Staal a s ním celá Minnesota se vezou na vítězné vlně

- Reklama -

Stejně jako věřil Eric sám sobě, věřil mu i nový kouč Minnesoty Bruce Boudreau. Ten Staalovi slíbil místo v prvních dvou lajnách po boku Nina Niederreitera a Zacha Pariseho. Nakonec se chytil Charlie Coyle. Sám Coyle zažívá povedenou sezonu, s 34 body je druhý v týmovém bodování, právě za Staalem.
„Dostal jsem příležitost i roli, která mi vyhovuje. Mám kolem sebe nové lidi a Bruce mi během rozhovorů v létě několikrát řekl, že mě nechá hrát v každé situaci, kterou zvládám,“ uzavírá Staal, jenž (a pro některé velice překvapivě) nebyl letos vybrán do All-Star týmu.
Letos tak Eric Staal zažívá velké zadostiučinění. Tým Wild popsal jako „partu lidí, kteří vypadají, že dosáhnou něčeho velkého“.
Nastal čas brát Minnesotu vážně. Opravdu, vždyť za posledních 19 zápasů má bilanci 16-1-2 a spolu s Columbusem a Washingtonem prohrála pouze devět utkání v normální hrací době. Jiným týmům už v kolonce „prohry“ svítí dvojciferné číslo.
Pyšnit se Minnesota může také rozdílem mezi vstřelenými a obdrženými brankami (+45). V Západní konferenci nemůže Wild v této statistice konkurovat nikdo. A nemalou zásluhu na tom má právě Staal.
A ještě jedna zajímavost na závěr. V letošní sezóně platí pravidlo, že pokud Staal vstřelí gól, Minnesota neprohraje (11-0-0).
Vskutku je načase brát Minnesotu vážně.
Titulní foto: David Berding/Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -