- Reklama -

Erik Karlsson odkryl pozadí trejdu do San Jose

- Reklama -

Fanshop týmuTrejdem švédské superhvězdy Erika Karlssona žila celá liga a určitě ještě dlouho bude fanoušky Ottawy budit ze spaní. Za svého kapitána Senátoři získali útočníky Tiernyho, Barcelse, Norrise a obránce DeMela a několik voleb draftu, z nichž některé jsou podmíněné.  Osmadvacetiletý Švéd se zatím zabydluje v Kalifornii.
„Jestliže mohl být vyměněn Gretzky, tak může být vyměněný jakýkoliv hráč“ bylo stanovisko vedení Ottawy, které ale spíše přisypalo sůl do zejících ran fanoušků, než by je uklidnilo. Přitom necelý rok a půl před jeho trejdem řekl GM Senatoes Pierre Dorion toto: „Bůh stvořil Zemi za šest dnů, sedmý odpočíval a v tom osmém stvořil Erika Karlssona.“

Ještě před začátkem nového ročníku se švédská hvězda rozpovídala o konci v Ottawě s Christine Simpsonovou ze Sportsnet.
„Je velmi těžké přesně označit moment, proč to dopadlo, jak to dopadlo,“ začal svoji výpověď současný obránce Žraloků. „Poprvé mi došlo, že by se něco takového mohlo stát, když se mě Ottawa zeptala na seznam týmů, kam bych si případně přál být vyměněn. Slyšel jsem, že by mě rádi vyměnili do uzávěrky přestupů. Bylo to těžké slyšet,“ rozkrýval pozadí výměny.
Jenže před přestupovou uzávěrkou v loňské sezoně se kýžené stěhování nekonalo. Dvojnásobný vítěz Norris Trophy sezonu ukončil v hlavním městě Kanady. Poté se podle Karlssona společně s manželkou rozhodli, že se budou stěhovat.
Ottawa ale následně otočila a nabídla své hvězdě nabídku nového kontraktu. Ten dosud platný mu bude končit po této sezoně. „Zvážil jsem ji, ale nikdy jsme se nepřiblížili jejímu podpisu. A i kdybych ji podepsal, tak by mě stejně vyměnili,“ myslí si stříbrný medailista z olympiády v Soči.
Jak se dozvěděl, že byl vyměněn? „Ráno mi Pierre (Dorion, pozn. red.) volal, že se nemám hlásit na kempu. To mi došlo, že to bude velmi rychlé,“ popsal Sportsnetu. „Mísila se ve mně velká spousta emocí, moc jsem nevěděl, co říct. Poslední tiskovka v Ottawě byla velmi emotivní.“




„I když se o tom mluvilo hodně dlouhou dobu, stejně se na to nemůžete dobře připravit. Je to smutné,“ říkal tehdy rozechvělým hlasem novinářům.
„Držel jsem se zuby nehty. Doteď jsem smutný, že jsem pryč z Ottawy. Mám to tam velmi rád,“ vybavil si moment, kdy oznamoval reportérům a fanouškům, že jej už v dresu s římským senátorem na prsou neuvidí.
Kabina rozvrácená nebyla
Karlsson mluvil i o nepříjemné situaci, kdy přítelkyně Mika Hoffmana měla obtěžovat jeho manželku. „Nemělo to žádný dopad na mužstvo. Nikdo o tom nevěděl,“ popřel zvěsti o tom, že tento spor otrávil atmosféru v kabině Senátorů.
Jedním z témat rozhovoru byl i vztah s majitelem Senators Eugenem Melnykem. „Dlouho jsme spolu nemluvili. Ale poslal mi e-mail, i když v tu dobu jsem nevěděl, co si z něj mám odnést. Tak jsem jej odkázal na své agenty,“ popsal komunikaci s majitelem Senators. „Nemyslím si, že by náš vztah byl dobrý nebo špatný. Prostě jsem držel naši dohodu po dobu, co jsem hrál v Ottawě.“
Jak se sžívá s novým týmem? „Asi mi ještě bude nějakou dobu trvat, než si uvědomím, že jsem teď u Sharks. Je zvláštní probouzet se každý den v hotelu, a ne ve svém domě. V osobním životě to bude ještě chvilku trvat, než si na to zvykneme. Ale zatím to tu je skvělé, lidé se k nám chovají krásně,“ vyjádři své pocity Karlsson.
Dokázal by si představit návrat? „Může se stát cokoliv. Momentálně se mi moc líbí v San José, uvidíme, co se stane,“ dodal naději těžce zkoušeným fanouškům Ottawy.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -