- Reklama -

Erik Karlsson se změnil ze Senátora na Žraloka!

- Reklama -

Dlouhá přestupová sága dosavadního kapitána Ottawy Erika Karlssona je u konce.
Turbulentní léto Senátory zasáhlo přímo do vazu. Nechutná (a dosud neobjasněná) kauza odvála z jejich soupisky šikovného útočníka Mikea Hoffmana (čtěte ZDE) a nyní i klíčového ofenzivního beka. V megatrejdu se Sharks získala za švédského obránce a útočníka Francise Perrona kupu otazníků.


San José posílá do hlavního města Kanady následující: útočníky Chrise Tierneyho a Rudolfse Barcelse, obránce Dylana DeMela a talent Joshe Norrise. K tomu volby ve druhém kole draftu 2019 a prvním kole 2020 a další dvě podmíněné volby (druhé kolo 2020, které se změní na první, pokud se Žraloci dostanou do finále v roce 2019, a druhé kolo 2021).


Osmadvacetiletý dvojnásobný vítěz Norris Trophy pozná teprve druhou štaci v NHL. Ottawa Karlssona draftovala  v roce 2008 z celkového 15. místa a poprvé v jejím dresu naskočil v sezoně 2009-2010. V devíti ročnících s římským senátorem na prsou jednou překonal osmdesátibodovou hranici a celkem třikrát nasbíral více než 70 bodů v jednom roce.


Ze stávajícího kontraktu platí Karlssonovi ještě jeden rok. Samotný hráč se však příliš neměl k jejímu prodloužení a Senators se tak chtěli vyhnout tomu, že by se po tomto ročníku stala jejich hvězda volným hráčem a odešla bez jakékoliv kompenzace.
Vztah klubu z hlavního města Kanady a jeho kapitána navíc výrazně ochladl po této sezoně, kdy vyšla najevo kauza obtěžování Karlssonovy manželky přítelkyní Mikea Hoffmana. Od té doby bylo jasné, že švédská superstar změní dres.
Nyní už je dojednáno. Dokážete si představit tu přesilovkovou sílu, kterou nyní  budou Sharks díky Karlssonovi a Brentu Burnsovi disponovat?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -