- Reklama -

"Experiment Bryz" Anaheimu nevyšel

- Reklama -

Když ho v prosinci Ducks přivedli zpět do NHL, byl pro ně Ilja Bryzgalov především východiskem ze složité situace způsobené zraněním dvou jejich brankářů. Generální manažer Bob Murray ale přece jen čekal od ruského veterána víc než několik ne zrovna povedených vystoupení. Nedočkal se, proto se cesty obou znovu rozcházejí.
„Pokusil jsme se získat gólmana, kterého znám, aniž bych musel něco obětovat. Bohužel to nefungovalo tak, jak jsme si Bryz a já představovali,“ přiznává Murray. „Měli jsme nějakou společnou historii, vychytal nám sedm vítězství v sezóně, kdy jsme získali Stanley Cup. Loni se mu povedlo play off v Minnesotě. Využili jsme nabízené možnosti, ale nevyšlo to. Ani jeden z nás z toho nemá dobrý pocit.“

Před necelými třemi měsíci, když Kačerům vypadli ze sestavy Jason LaBarbera a John Gibson, podepsal nezaměstnaný Bryzgalov s kalifornským klubem smlouvu za 2,88 mil. dolarů. Od té doby si svoji bilanci v NHL rozšířil o osm utkání, z nichž ovšem vyhrál pouze jedno. V průměru inkasoval 4,19 gólu na zápas, úspěšnost zákroků měl 84,7 procenta.
V neděli se v Anaheimu rozhodli, že 34letého brankáře pošlou na farmu do Norfolku. Bryzgalov si vzal čas na rozmyšlenou a nakonec přišel za Murraym s tím, že na farmě by jen těžko hledal motivaci a raději se vrátí za rodinou do Philadelphie. Kačeři ho tedy zapsali na tzv. „nepodmíněný“ waiver list, což je krok předcházející předčasnému ukončení kontraktu. Nepředpokládá se, že by jiný tým projevil zájem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Na začátku sezóny jsem trávil celý svůj čas s manželkou a dětmi. Vozil jsem syna a dceru na tréninky a zápasy a užíval si života. Neměl jsem v plánu vracet se do NHL, dokud se Ducks nespojili s mým agentem Ritchem Winterem,“ vysvětluje Bryzgalov na oficiálních klubových stránkách.
„Souhlasil jsem s návratem jen proto, že si vážím zdejšího klubu, uznávám kvality mužstva a mám dlouhodobě dobré vztahy s Bobem Murraym,“ pokračuje. „Když se situace vyvinula takhle, rozhodl jsem se vrátit domů, abych byl pohromadě s manželkou a dětmi, kteří se za mnou do Anaheimu neodstěhovali. Doufal jsem, že věci budou vypadat jinak, ale co může být lepšího než vrátit se k rodině, kterou milujete?“
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -