- Reklama -

Famózní představení! Pageau nastřílel Rangers čtyři branky včetně vítězné trefy v prodloužení. Jako druhý hokejista v dějinách NHL

- Reklama -

Neuvěřitelnou podívanou nabídl druhý duel Ottawy Senators proti New Yorku Rangers. Jezdci třikrát vedli rozdílem dvou branek. Ještě v 57. minutě disponovali náskokem 5:3. Jenže pak se dvakrát po sobě prosadil útočník Jean-Gabriel Pageau, který završil hattrick. Vyrovnávací trefu zařídil 62 vteřin před koncem třetí části. O osudu utkání rozhodla 83. minuta, kdy se Pageau trefil počtvrté. Ottawa v sérii vede 2:0.
„Čtyři góly, to je absolutně šílené. Nejsou to jen tak ledajaké čtyři branky, nejdříve vyrovnal, potom zaznamenal vítězný zásah. Nemohlo se to stát lepšímu člověku,“ říká ottawský trenér Guy Boucher.
Pageauova gólová exploze je dokonalým příkladem toho, že se v play-off rodí noví hrdinové, kteří píší příběhy, jenž budou navždy patřit k výstavním klenotům historie vyřazovacích bojů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Čtyřiadvacetiletý Kanaďan se před zápasem s Rangers trefil v předchozích sedmi soubojích pouze jednou. Na druhé straně radost z hattricku v play-off už jednou ochutnal – 5. května 2013 třikrát skóroval do sítě Montrealu. Ottawa tehdy vyhrála 6:1.
Pageau vyrovnal historický zápis Joffreyho Lupula, kterému se v roce 2006 v dresu Anaheimu proti Coloradu rovněž povedlo vsítit čtyři branky včetně vítězného gólu v nastavení.
Tým z hlavního kanadského města dokázal, že se v nadstavbové části sezony nesmíte nikdy vzdát, ať už na ukazateli skóre svítí jakýkoliv stav a čas.
„Je snadné nabrat v šatně síly, když máte takového lídra jako Erika Karlssona a brankáře Craiga Andersona, který předvádí ohromné zákroky. Je jednoduché nastartovat se už v kabině a vrátit se, to dokazuje náš charakter. Mezi třetinami jsme si věřili, že se vrátíme do hry a to se nám povedlo,“ popsal filozofii mužstva Pageau.
Rodák z Ottawy se prosadil ve druhém prodloužení při přečíslení dvou na jednoho, kdy přesnou střelou z kruhu k pravé tyči překonal Henrika Lundqvista.
„Myslím si, že jsem při střele zavřel oči a naštěstí prošla do branky. Byl jsem v sedmém nebi, nikdy na to nezapomenu,“ prohlásil Pageau.
„Je to výjimečný okamžik. Budu si ho pamatovat do konce života, ale u toho se chci zastavit. Chci co nejdříve otočit list a soustředit se na další zápas,“ dodává čtyřbrankový střelec, jenž se v základní části prosadil dvanáctkrát.

Pageau se mezi hráči Ottawy těší velké oblibě, což dokládají Boucherova slova.
„Když se zeptáte hráčů, s kým chtějí hrát, vždycky vám odpovědí, že s Pageauem. Nezáleží na tom, jestli jde o útočníka nebo obránce, vždycky jako první vysloví jeho jméno. Dneska vám přidal další důvod k tomu, proč s ním všichni chtějí nastupovat,“ prozrazuje pětačtyřicetiletý kouč.
Na straně Rangers si dobře uvědomují, že druhé utkání na ledě Ottawy měli dovést do úspěšného konce.
„Hráli jsme dobře na to, abychom dnes vyhráli, o tom nejsou žádné pochybnosti, takže porážka je velmi těžká. V prvních dvou duelech se k nim odrážely puky. Doma se musíme přeskupit. Je to opravdu těžká prohra vzhledem k tomu, že jsme ke konci utkání vedli,“ nechal se slyšet Lundqvist.
„Pořád musíte vyhrát čtyři mače. Můžete prohrát dva v řadě. Pokud neztratíte čtvrté utkání, stále jste ve hře. Klíčové je pro nás uspět doma,“ uzavírá forvard Rangers Derek Stepan.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -