- Reklama -

Fantastický Talbot přispěl 39 zákroky k druhé výhře Edmontonu na ledě Ducks

- Reklama -

Brankář Cam Talbot skvělým výkonem pomohl Edmontonu Oilers uspět i ve druhém utkání proti Anaheimu. Na výhře Olejářů 2:1 se podílel i slovenský obránce Andrej Sekera, jenž otevřel skóre zápasu už ve 2. minutě.
„Od začátku jsem se cítil dobře. Brzy jsem předvedl velké zákroky. Dostanou vás do hry. Pomohl nám i rychlý gól. Začali jsme zápas přesně tak, jak jsme chtěli,“ tvrdí Talbot, vyhlášený první hvězdou večera.
Devětadvacetiletý Kanaďan si v dosavadních osmi duelech letošního play-off připsal šest výher a dvě prohry, průměrně obdržel 2,03 branek na utkání a pochytal 93,4 procenta střel.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Spoluhráči přede mnou odvádějí úžasnou práci. Dostávám se k pukům, které bych jinak neviděl. Přesně to ve vyřazovacích bojích potřebujete. Bez gólmana nezvítězíte,“ prohlásil Talbot.
„Odchytal velmi dobré mače. Dvě čistá konta v sérii se San Jose? Chytá nám excelentně. A jak mu neustále opakuju, gólmani jsou od toho, aby chytali puky,“ nechal se slyšet střelec vítězné branky Edmontonu Patrick Maroon.
Talbota si nemůže vynachválit ani bek Sekera.
„Je prvotřídní. Vyhrál nám zápas. Předvedl velké zákroky, když jsme ho potřebovali. Byl to Cam stejně jako po celý ročník. Jsme šťastní, že za nás chytá,“ pěje ódy na maskovaného hrdinu Sekera.

O Talbotovi se rozmluvil i trenér Oilers Todd McLellan.
„Hodně se mluvilo a psalo o tom, jestli není unavený. Nenecháváte ho hrát moc často? Bylo to jako tahání za vlasy, abychom mu nezpůsobili vrásky a dali mu den volna. Miluje, když si navleče výstroj a jde hrát. Část jeho touhy a schopností pokračovat se přenáší na zbytek hráčů. Můžeme se o něho opřít. Vysloužil si každou minutu a chce víc,“ poodhaluje McLellan.
Kvality edmontonské jedničky oceňuje kapitán Anaheimu Ryan Getzlaf.
„Je to dobrý brankář. Bojuje za ně celou sezonu. Musíme před ním odvádět lepší práci… Ty střely, které neviděl, skončily na tyčce,“ řekl jednatřicetiletý centr.
I přes neúspěch v úvodních dvou domácích soubojích neztrácí Anaheim naději.
„Musíme pokračovat v tom, co děláme. Odvádíme spoustu dobré práce a chybí nám poslední dílek, což se dá napravit. Musíme se ujistit, abychom před brankovištěm měli více hráčů. Hodně střílíme, ale mají dobrého gólmana, takže ho musíme zatlačit zpátky do branky a dostat se před něj,“ popisuje strategii do dalšího souboje forvard Jakob Silfverberg, jediný střelec na straně Kačerů.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -