- Reklama -

Finále Memoriálu Ivana Hlinky 2017: Kanada – Česko

- Reklama -

Kanada – Česko 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 16:26 Jared MCISAAC (Ryan MERKLEY), 22:19 Joe VELENO (Jack MCBAIN, Noah DOBSON), 39:29 Kevin BAHL (Noah DOBSON, Akil THOMAS), 47:53 Jack MCBAIN (Ty SMITH, Akil THOMAS) – 26:59 Dominik ARNOŠT (Zdeněk SEDLÁK).
Střely: 46:19 (19:4, 16:9, 11:6).
Blokované střely: 11:21. Vhazování: 45:16. Trestné minuty: 18:4.
Vyloučení: 4:2, navíc Merkley (CAN) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Sestavy:
Kanada: Rodrigue – Addison, Smith (A), Woo (A), McIsaac, Merkley, Dobson, Bahl, Shepard – Thomas, Hayton, Foote – Noel, Veleno (C), McBain – MacDonald, Groulx, Burzan – Dudas, Dellandrea, Fortier.
Česko: Dostál – J. Michálek, Dluhoš, Klejna, Kowalczyk, Malík, Adámek – Blümel (A), Pekař, Lauko (C) – Plášek, Střondala, Jeník – Kvasnica, Čajka (A), Gajarský – Sedlák, Arnošt, Matiášek – Pavel.
Ohlasy trenérů
Brent Kisio (Kanada): Vyhrát je úžasný pocit. Ale musím Čechy pochválit, hráli tvrdě a odehráli dobrý zápas. Jejich brankář byl výborný a věděli jsme, že když jim dovolíme přečíslení, mohli by z nich rychle těžit. Zodpovědně se vraceli, takže jsme věděli, že pokud se dostanou do vedení, mohl by to být problém. Ale vedení jsme získali my a udrželi ho celý zápas. Myslím, že tohle bylo pro zápas zásadní. Atmosféra v hale byla parádní a jsme rádi, že jsme toho mohli být součástí.
David Bruk (Česko): Samozřejmě jsme spokojení, vůbec jsme nebyli pasováni na adepta finále a překvapili jsme. Vážíme si toho, že jsme porazili silné soupeře Ameriku a Rusko a mohli jsme si zahrát finále. Kanada byla v zápase jednoznačně lepším týmem, byl to náš nejlepší soupeř na turnaji. Nestíhali jsme s nimi bruslit a byli celkově lepší. Je pravda, že jsme do utkání nastoupili bez třech obránců a čtyři hráči sotva drželi hokejku, přesto ale naskočili do finálového utkání. Před svými hráči hluboce skláním klobouk.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -