- Reklama -

Finále skončilo, bolest přetrvává. Jezdci se poprvé od loňského play off představí na ledě Králů

- Reklama -

13. června 2014. Páté finálové utkání Stanley Cupu. Právě probíhá 15. minuta druhého nastavení. Domácí Králové získávají kotouč ve vlastním obranném pásmu a hrnou se do protiútoku tři na dva. Tyler Toffoli pálí na bránu, Henrik Lundqvist vykopává puk svým pravým betonem přesně na hůl obránce Kings Aleca Martineze, který ho pohodlně zametá do brány Jezdců. Je konec finálové série; Králové si užívají radost z triumfu, hráči Rangers zmítá agónie a pocit zmaru.

8. ledna 2015. Jezdci se poprvé od loňského finále vracejí zpět na místo činu do Staples Center. A s nimi se vracejí i vzpomínky na jejich loňské tažení v play off, krutě zakončené těsně pod vytouženým vrcholem. „Přemýšlím o tom celou dobu, co jsem tady,“ řekl brankář Henrik Lundqvist. Jeho tým včera zvítězil na ledě Anaheimu 4:1, ale dnes budou muset Rangers bojovat nejen se soupeřem, ale i se sebou samými.
„Snažíte se to dostat z hlavy, ale vzpomínek se nelze tak snadno zbavit. A bohužel to jsou veskrze bolestivé záblesky minulosti,“ svěřil se gólman Jezdců. „Dokázali jsme vyhrát sedmé utkání proti Philadelphii, otočit sérii s Pittsburghem, porazit v konferenčním finále Montreal. Měli jsem příležitost hrát finále Stanley Cupu před našimi vlastními fanoušky. Celé play off pro nás bylo skvělou zkušeností. I když už dávno skončilo, nelze na to tak snadno zapomenout,“ dodal švédský matador.
Trenér Alain Vigneault už to zmiňoval snad tisíckrát – tohle je nová sezóna, rozdílný tým. Minulost zůstává minulostí. Nicméně jádro sestavy zůstává v podstatě stejné; jak u vítězů, tak u poražených. V kádru Králů je hned 21 hráčů, jejichž jména byla na jaře zvěčněna na Stanley Cupu, zatímco Jezdci přijeli s 15 pamětníky osudového nezdaru.
„Když jsme sem přijeli, tak se minulost znovu ozvala. Každý z nás si v sobě nese dobré i špatné vzpomínky na to, co se na jaře událo. Bohužel už se to nedá změnit. Stalo se, co se stalo,“ popsal svoje pocity útočník Derick Brassard.
„Hráli jsme zápasy, o kterých sní každý hokejista v této soutěži. Byl to fantastický zážitek dostat šanci bojovat o Stanley Cup. Ale neuspěli jsme a když si to teď zpětně přehrávám v hlavě, tak si uvědomuji, že to pořád nepřestává bolet. Přes léto jsem se snažil zapomenout, ale v průběhu sezóny prostě nastanou chvíle, kdy vám to něco nebo někdo znovu připomene. A vy si jenom řeknete – pane bože, vždyť jsme byli tak blízko! Takže návrat do Los Angeles není pro nikoho z nás jednoduchý,“ dodal kanadský forvard.
„Abych byl upřímný, zatím jsem o tom nepřemýšlel. Kdo ví, jaké pocity se ve mně probudí, až poprvé vkročím na led. Zeptejte se mě až po zápase,“ řekl útočník Derek Stepan.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -