- Reklama -

Finále Stanley Cupu, výsledek a video: Nashville opět využil výhody domácího ledu a srovnal stav finálové série

- Reklama -

Finálová série mezi Pittsburghem Penguins a Nashvillem Predators je soubojem dvou nováčků. Na straně Tučňáků stojí Jake Guentzel, který rozhodl o prvních dvou výhrách pensylvánského celku. V Tennessee obstaral obě vítězné branky Frederick Gaudreau. NHL díky nim přepisuje dějiny – ještě nikdy se nestalo, aby úvodní čtyři duely finálové série rozhodli bažanti.
Centr Preds přiblížil svůj tým k srovnání série ve 24. minutě, kdy objel branku a těsně posunul puk až za brankovou čáru, byť hra pokračovala i nadále, jelikož to vypadalo, že Gaudreaův pokus hokejkou zneškodnil brankář Pens Matt Murray. Zápas se po chvíli přerušil a po přezkoumání videozáznamu bylo jasné, že se Nashville ujme vedení 2:1.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Viděl jsem, že kotouč možná skončil uvnitř, vrátil jsem se na střídačku a slyšel jsem, jak někdo říká, že na záznamu se prokáže, že šlo o gól,“ vrací se k rozhodující akci večera její autor, zvolený třetí hvězdou večera.
Jak dvaadvacetiletý Guentzel, tak i čtyřiadvacetiletý Gaudreau dosud ve finále obstarali tři zásahy. Pro nashvillského útočníka je zápis o to unikátnější, že až do finále v NHL nikdy předtím neskóroval. Stal se teprve druhým hráčem v historii kanadsko-americké ligy, jenž své první tři branky zaznamenal v poslední fázi bojů o Stanley Cup. Tím prvním byl v roce 1944 John Harms ze Chicaga Black Hawks (tehdy se jméno Černí Jestřábi psalo odděleně).
„Je pro nás neuvěřitelný, tím způsobem, jak to vzal na sebe. Je strašně moc dobrý, skóruje v pravý čas. Patří k našemu úspěchu a je ho obrovskou součástí,“ chválí Gaudreaua kapitán Predátorů Mike Fisher.Vítězný recept Nashvillu přiblížil obránce P.K. Subban.
„Snažíme se dělat všechny věci správně, maličkosti, které vás dovedou k triumfu. Dostat puky za brankáře, blokovat pokusy, vyjíždět z pásma jako jeden muž. Na všech těchto věcech záleží, ať už vedete o gól, ztrácíte o jeden nebo je stav vyrovnaný. Tohle všechno musíte neustále dělat,“ říká kanadský bek.
Vyrovnání Pittsburghu zařídil po samostatném úniku Sidney Crosby, jenž se ve finále trefil poprvé od 4. června 2009 proti Detroitu.
„Dnes jsme si vytvořili několik dobrých příležitostí, hráli jsme mnohem víc. Pokud v tom budeme pokračovat, dá nám to slušnou šanci na vítězství. Je to hra plná chyb, pár jsme jich udělali a skončili v naší síti. Na druhé straně jsme nedokázali využít jejich zaváhání,“ myslí si lídr Penguins.
AutorJan Kadeřábek

Nashville – Pittsburgh 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Stav série: 2:2.
Branky a asistence: 14:51 Calle Järnkrok (Craig Smith, Austin Watson), 23:45 Frederick Gaudreau (Ryan Ellis, Harry Zolnierczyk), 33:08 Viktor Arvidsson (Mike Fisher, James Neal), 56:37 Filip Forsberg (Mattias Ekholm, P.K. Subban) – 15:57 Sidney Crosby (Brian Dumoulin).
Střely na branku: NSH 7-8-11=26, PIT 6-8-10=24. Přesilovky: 0/2 – 0/2. Aréna: Bridgestone Arena: 17 260 diváků.
Brankáři: Rinne 24/23 – Murray 25/22.
Hvězdy utkání: Rinne, Fisher, Gaudreau (všichni NSH).
Česká účast: – .
Nashville:
Rinne – Ellis, Josi, P. K. Subban, Ekholm, Y. Weber, Irwin – Aberg, Sissons, F. Forsberg – Neal, Fisher, Arvidsson – C. Smith, Järnkrok, Watson – Parenteau, F. Gaudreau, Zolnierczyk. Trenér: Peter Laviolette.
Pittsburgh:
Murray – Cole, Daley, Määttä, Schultz, Dumoulin, Hainsey – Rust, Crosby, Guentzel – Hörnqvist, Malkin, Hagelin – Kessel, Cullen, Kunitz – Sheary, Rowney, Archibald. Trenér: Mike Sullivan.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -