- Reklama -

Finalisté Foundation Player Award: Hamonic a Simmonds

- Reklama -

Z hokejistů NHL se v letošní sezóně věnovali nejvíce charitě obránce New Yorku Islanders Travis Hamonic a útočník Philadelphie Wayne Simmonds – alespoň podle včera zveřejněných nominací na Foundation Player Award.
Jméno nového držitele tohoto významného ocenění bude oznámeno 20. června na galavečeru NHL Humanitarian Awards at the Encore at Wynn Las Vegas, kde vítěz obdrží šek na pětadvacet tisíc dolarů pro jím určenou nadaci. Cenu si převezme o den později při slavnostním ceremoniálu NHL v T-Mobile Arena (Las Vegas).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Šestadvacetiletý Hamonic prostřednictvím svého programu D-Partner Program podpořil více něž 200 dětí, které v raném věku přišly o rodiče.
Rodák ze St. Malo vynaložil víc než 50 tisíc dolarů na to, aby tyto děti mohly sledovat domácí zápasy Islanders z luxusních lóží. Po utkání měli mladí fanoušci možnost se osobně pozdravit a vyfotografovat se svými hráčskými idoly.
Hamonic je také ambasadorem dětské nadace Children’s Wish Foundation. V průběhu sezóny se pravidelně zúčastňoval mnoha aktivit místní komunity, navštěvoval školy a nemocnice.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Osmadvacetiletý Simmonds je od roku 2012 hlavní tváří pravidelné akce Wayne’s Road Hockey Warriors, díky níž se letos podařilo vybrat víc než 100 tisíc dolarů. Peníze jsou určený na podporu dětí z jeho rodného Scarborough, kteří se chtějí naučit bruslit a hrát hokej.
Kromě toho je také zapojený do činnosti nadace Snider Youth Hockey Foundation, jež se snaží podporovat znevýhodněnou mládež. Simmonds si několikrát objednal a zaplatil VIP prostory v aréně Wells Fargo Center, aby mohl na zápasy Flyers pozvat vojáky nebo děti z programu Make-A-Wish.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -