- Reklama -

Finalisté Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra: Vigneault, Laviolette a Bob Hartley

- Reklama -

Na Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra letošní sezóny National Hockey League byli navrženi Alain Vigneault z New Yorku Rangers, Peter Laviolette z Nashvillu Predators a Bob Hartley z Calgary Flames (na snímku).
Alain Vigneault, jenž za týden oslaví čtyřiapadesáté narozeniny, je v letos nominované trojici jediným, kdo už Adamsovu trofej vlastní. Získal ji za sezónu 2007-08, ve které trénoval Vancouver Canucks. V letech 2000 (Montreal) a 2011 (Vancouver) svou nominaci neproměnil, v obou případech obsadil druhé místo.
Rodák z Quebec City měl velkou zásluhu na tom, že populární Blueshirts byli nejlepším týmem v základní části soutěže a po letech 1992 a 1994 získali potřetí Prezidentovu trofej. Zároveň si Jezdci vytvořili klubové rekord v počtu vybojovaných výher (53) i bodů (113).
O tři roky mladší Peter Laviolette se uchází o toto ocenění podruhé v kariéře. Před devíti lety se umístil na druhé místě (Carolina). Rodák z Franklinu může být se svou první sezónou ve službách Nashvillu spokojený.
Predátoři pod jeho vedením vyhráli 47 zápasů, nasbírali 104 bodů, tedy o 16 bodů více než v minulém ročníku a poprvé od roku 2012 postoupili do play off. Nashville si také výrazně vylepšil bilanci na domácím ledě v Bridgestone Arena: 28-9-4 (v sezóně 2013-14: 19-17-5).
Čtyřiapadesátiletý Bob Hartley byl na Jack Adams Award nominován vůbec poprvé. Zasloužil si to tím, že pomohl Calgary ukončit šestileté čekání na play off. Flames vyhráli 45 utkání a se ziskem 97 bodů, což bylo o 20 více než v předchozím ročníku, obsadili v tabulce Západní konference osmé místo. Plameny letos patřily mezi nejlepší týmy v NHL v obratech ve třetí třetině. Díky obětavosti se Flames umístili na čele ligových statistik v počtu zblokovaných střel (1557).

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -