- Reklama -

Flames podepsali smlouvu se synem Keitha Tkachuka

- Reklama -

Tříletý nováčkovský kontrakt s Calgary podepsal levý křídelník Matthew Tkachuk. Osmnáctiletý syn bývalého vynikajícího amerického hokejisty Keitha Tkachuka se před zhruba pěti týdny stal šestým mužem draftu National Hockey League.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jeho posledním působištěm byl juniorský tým London Knights. V minulé sezóně Ontario Hockey League odehrál Tkachuk 57 utkání, ve kterých nasbíral 107 kanadských bodů za 30 branek a 77 přihrávek. V play off byl nejlepším střelcem OHL, v 18 zápasech zaznamenal 20 branek a shodný počet asistencí.
V turnaji o Memorial Cup určený pro nejlepší tým kanadských juniorských soutěží nastoupil ve čtyřech zápasech, do statistik si připsal osm bodů za pět branek a tři přihrávky. V tabulce produktivity obsadil třetí místo. I díky jeho umění se letošní Memorial Cup stal kořistí mladíků z týmu London Knights.
V každé sezóně si Tkachuk vydělá 925 tisíc dolarů, podpisový bonus činí 850 tisíc USD.


Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -