- Reklama -

Flames se v brzké době nové arény v Calgary nedočkají

- Reklama -

Hokejisté Calgary se v nejbližší době nedočkají nové arény. Alespoň tedy ne v jejich domovském městě. Snahu vedení klubu o vybudování nového stánku zhatilo prohlášení představitelů kanadského města, že nehodlají v tomto směru investovat peníze daňových poplatníků.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Zkrátka budeme pokračovat v naší práci a snažit se o to, aby se naše budoucnost vyřešila o něco později. Pracujeme na tom dlouhou dobu, a přestože se to nevyvíjí podle našich představ, měli by o tom fanoušci vědět. Hala je pro nás velmi důležitá,“ prohlásil prezident Flames Ken King.
Logicky se tak nabízí varianta, že by se klub mohl z města úplně odstěhovat, jak už před pár týdny ostatně naznačil prezident hokejových operací Flames Brian Burke.
„Nechceme hrozbu o stěhování využívat jako taktiku při vyjednávání s městem. Ale faktem je, že potřebujeme najít řešení. A pokud jej nenajdeme v Calgary, budeme muset udělat rozhodnutí a tím může být i přestěhování týmu. Je to ale jen jedno z možných řešení, pokud nedosáhneme dohody s městem, která bude vyhovovat oběma stranám,“ tvrdí King.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

V aréně Scotiabank Saddledome hrají hokejisté Calgary od jejího otevření v roce 1983 a slavili zde také svůj jediný triumf ve Stanley Cupu (1989). V roce 1988 se zde konal i hokejový turnaj zimních olympijských her. Ovšem je to nejstarší aréna v NHL, která neprošla zásadní rekonstrukcí.
„Jsem přirozený optimista a doufám, že město i Flames dojdou k dohodě,“ věří komisionář National Hockey League Gary Bettman.
Klub v srpnu 2015 odhalil ambiciózní plán na novou halu s názvem CalgaryNEXT – projekt za 890 milionů dolarů měl být domovem nejen Flames, ale i fotbalovým stadionem a multisportovním komplexem v části Calgary West Village. Představitelé města však celý projekt označili za nerealizovatelný.
„Budeme dále pracovat jak nejlépe budeme moci. Už se tomu věnujeme 36 let, tak zkrátka budeme pracovat ještě o něco déle,“ slibuje fanouškům King.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -