- Reklama -

Flames ukončili vítězné tažení Devils, Hammond vynuloval Kačery

- Reklama -

Středeční program National Hockey League nabídl pouze tři zápasy a ve všech uspěli hosté. Hokejisté Calgary zvítězili v New Jersey, Pittsburgh triumfoval ve Washingtonu a Ottawa dokázala uspět na ledě favorizovaného Anaheimu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pátý korálek si hráči New Jersey na vítěznou šňůru už nenavlékli. Jejich úspěšné tažení skončilo prohrou s Calgary 1:3. Devils se sice v 18. minutě ujali vedení 1:0, když se prosadil Mike Cammalleri, ale potom už se měnilo skóre jenom ve prospěch hostů. Plameny otočily nepříznivý vývoj utkání brankami Curtise Glencrosse a Seana Monahana.
Prvně jmenovaný se čtrnáct sekund před druhou sirénou postaral o vyrovnání, Monahan vstřelil rozdílový gól 35 vteřin po návratu ze šaten v přesilové hře. Domácí se ještě pokusili o hru bez brankáře, ale byl to obránce Calgary T.J. Brodie, kdo uzavřel střelecký účet zápasu. Úspěch na ledě Prudential Center posunul kanadský celek na osmé místo v tabulce Západní konference.
Až na čtvrtý pokus se v probíhající sezóně podařilo Pittsburghu porazit Washington. Penguins si odvezli z Verizon Center těsnou výhru 4:3, o kterou se největší měrou zasloužil Jevgenij Malkin. Ruský centr přihrál na tři branky a byl vyhlášen první hvězdou večera. Vítězný gól vsítil Chris Kunitz, z jeho spoluhráčů se střelecky zviditelnili také Patric Hornqvist, Brandon Sutter a Sidney Crosby. Kapitán Pens se tak poosmé během kariéry v NHL (2005-15) dostal minimálně na hranici dvaceti branek. Marc-Andre Fleury zneškodnil 21 střel, recept na něj našli John Carlson, Troy Brouwer a Alexandr Ovečkin.
Ottawa dokázala vyhrát třikrát v řadě a pokaždé u toho byl Andrew Hammond (na snímku), který teprve před osmi dny zažil plnohodnotný debut v NHL. Sedmadvacetiletý gólman, který předtím odchytal jen dva necelé zápasy, se tehdy pod výhru Senators nad Montrealem 4:2 podepsal 42 zákroky. V sobotním duelu s Floridou kryl 21 střel a dovedl svůj tým k výhře 4:1. Zatím nejvydařenější zápas odchytal včera v Anaheimu. Hammond zastavil 25 puků a poprvé v kariéře NHL udržel čisté konto. Senátoři rozložili svůj gólový příděl rovnoměrně do všech tří třetin. Johna Gibsona překonali Erik Condra a Mika Zibanejad. Střelou do prázdné klece pojistil úspěch Sens Kyle Turris, asistenci si připsal Milan Michálek.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -